Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Переваги і недоліки розсувних пластикових вікон

29 грудня 2020

Переваги і недоліки розсувних пластикових віконВибираючи вікна для квартири або будинку, слід розглянути всі можливі варіанти і вибрати з них найоптимальніший. У деяких випадках хорошим рішенням стане встановлення розсувних вікон замість звичних розпашних.

Види розсувних вікон

Існує кілька видів розсувних світлопрозорих конструкцій, які на побутовому рівні часто вже не розрізняють і узагальнено називають розсувними пластиковими вікнами:

Ці варіанти розрізняються конструктивними особливостями, вартістю і особливостями монтажу. Сьогодні поговоримо про звичайні вікна з розсувними стулками.

Переваги розсувних вікон

У порівнянні зі звичними розпашними вікнами, розсувні мають вагому перевагу: при відчиненні стулка залишається у площині вікна, тому їй не заважають предмети на підвіконні і меблі, що стоять поруч із вікном. Це означає, що розсувні вікна дозволяють використовувати простір приміщення максимально ефективно і раціонально.

При цьому за характеристиками – теплозахисту, звукоізоляції і довговічності – розсувні вікна не поступаються розпашним, адже для їх виготовлення використовується один і той же ПВХ профіль й однакові склопакети.

Переваги і недоліки розсувних пластикових вікон

Міцність і безпека

Міцність світлопрозорих конструкцій залежить від міцності і жорсткості використовуваного профілю. Застосування високоякісного ПВХ-профілю класу «А» з товщиною зовнішньої стінки 3 мм і сталевими армуючими вкладками гарантує, що вікно відповідає стандартам безпеки і може без обмежень використовуватися в житлових будинках.

Якщо до зламостійкості вікон пред'являються підвищені вимоги, то їх комплектують склопакетами з триплексу або із загартованого скла, які в порівнянні зі звичайним набагато важче розбити.

Надійність і довговічність

Довговічність вікна, в першу чергу, залежить від якості його комплектуючих і ретельного дотримання технології виготовлення.

Замовляючи вікно, звертайте увагу на ПВХ-профіль, з якого воно виготовлено. Саме від його якості залежить, як буде поводити себе вікно в експлуатації. Вибирайте продукцію відомих брендів: вони гарантують відповідність профілю санітарним і будівельним нормам – виготовлені з такого профілю вікна служать десятки років.

За вікном необхідно регулярно доглядати – стежити за станом механізмів і змащувати їх. Як це зробити, ми розповіли у цьому відео: 


Обслуговування підтримує працездатність фурнітури і продовжує термін служби вікна.

Тепло- і звукоізоляція

Ці характеристики вікна залежать від використовуваних в ньому профілю і склопакета. Багатокамерні ПВХ-профілі забезпечують хорошу шумо- і теплоізоляцію вікна. Подвійний контур ущільнення надає вікну герметичності, завдяки чому воно не продувається і не пропускає всередину приміщення вуличний пил.

У розсувних вікнах може використовуватися одинарне скління або склопакет. Сучасні будівельні норми передбачають для житлових приміщень тільки двокамерні склопакети. Однокамерні конструкції допускається застосовувати для скління терас, балконів, лоджій і в будинках, розрахованих на сезонне проживання, таких як дачі або літні павільйони.

Пропускна здатність вікон

Розсувна фурнітура ніяк не змінює світлопропускання вікна. Вона залежить від ширини обраного ПВХ-профілю і кількості стулок – кожна додаткова стулка зменшує площу скління.

Недоліки розсувних систем

У розсувних конструкцій в експлуатації є особливість, яку іноді вважають недоліком.

Справа в тому, що при відчиненні розсувного вікна одна стулка загороджує іншу. Через це виникають труднощі з миттям стекол: щоб повністю помити вікно, воно має бути закрите, і якщо вікно розташоване вище першого поверху, зробити це важко.

Ця особливість розсувних вікон не зменшує їхні переваги. Якщо ви підбираєте нові вікна, обов'язково розгляньте варіанти з розсувними стулками. Звертайтеся за консультаціями до офіційних партнерів компанії VEKA і робіть вибір на користь сучасних і зручних для вас рішень.

Ще статті про пластиковi вiкна