Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

ТОП 3 варіанти заощадити на пластикових вікнах

29 грудня 2020

ТОП 3 варіанти заощадити на пластикових вікнахОдна з причин популярності пластикових вікон – широкий вибір. Покупець може замовити для свого будинку вікно практично будь-якої форми, кольору і комплектації на будь-який смак і гаманець. При цьому якість вікон не залежить безпосередньо від їхньої ціни: навіть за умов мінімального бюджету можна купити вікна, які повністю відповідають вимогам діючих стандартів, і, на жаль, навпаки. У цьому матеріалі допоможемо вам розібратися, чим бюджетні вікна відрізняються від дорожчих.

Особливості бюджетних варіантів вікон

Такі вікна використовують комплектуючі, що відповідають стандартним вимогам до характеристик вікон – до їхнього теплоопору і звукоізоляції. Комплектація вікон включає все необхідне і нічого зайвого.

Плюси і мінуси бюджетних вікон

Бюджетні вікна відрізняються не тільки нижчою у порівнянні з іншими вікнами вартістю. За необхідності ви легко знайдете запасні частини, якщо вам раптом буде потрібно замінити зламану віконну ручку або зношений запірний механізм – це не буде коштувати дорого. Нагадаємо, на нашому YouTube-каналі є покрокова інструкція, як замінити віконну ручку: вам знадобиться лише викрутка і трохи менше 5 хвилин на перегляд.


Енергоефективність

Теплоопір вікон відповідає чинним будівельним нормам, тому вони можуть встановлюватися в будь-яких багатоквартирних будинках.

Якщо ви власник приватного будинку з автономним опаленням, то буде виправданим вибір вікон із вищими теплоізоляційними характеристиками: витрати на опалення будуть нижчими, ніж при використанні стандартних варіантів – додаткові витрати на встановлення енергоефективних вікон швидко окупляться.

Рівень звукоізоляції

Бюджетні вікна забезпечують достатній рівень шумозахисту. У них використовується трьох- або чотирикамерний ПВХ-профіль і стандартні двокамерні склопакети, які добре пораються із завданням завадити проникненню звукових хвиль з вулиці всередину оселі.

 ТОП 3 варіанти заощадити на пластикових вікнах

Для будинків, розташованих в шумних міських районах або поблизу аеропортів варто замовити вікна з більш широкого і багатокамерного профілю, що забезпечує кращий рівень звукоізоляції. Асиметричний протирезонансний склопакет у шумних міських і промислових районах також кращий за звичайний, який використовується в бюджетних моделях вікон.

Стабільність форм

У всіх конструкціях із профільних систем VEKA використовують сталеві армуючі вкладиші, які надають вікнам жорсткості й температурної стабільності.

Незважаючи на обрану модель профілю, його міцності достатньо, щоб протягом всього терміну служби стулки не деформувались і не провисали.

Герметичність

У вікнах бюджетного цінового сегменту використовують два контури ущільнення, що гарантують добру герметичність стулок. У моделях вищого класу може бути і три контури ущільнення.

Чи вигідно купувати недорогі вікна?

Відповідь на це питання залежить від поставлених перед вами завдань. Є багато випадків, коли покупка вікон із високими характеристиками і в складній комплектації недоцільна. Наприклад, ви готуєте квартиру до того, щоб в подальшому здавати її в оренду, або міняєте вікна в тимчасовому житлі, будуєте літню дачу, ставите вікна в будинок, запланований для знесення або реновації – ось кілька випадків, коли недорогі вікна будуть абсолютно виправданим вибором.

Поради щодо вибору дешевих вікон: на що звернути увагу

Варіант 1. Профіль

Все ПВХ-профілі, що випускаються компанією VEKA, відповідають санітарним і будівельним нормам, відносяться за показником товщини зовнішньої стінки до класу «А» і можуть без обмежень використовуватися для встановлення в житлових приміщеннях.

Просте вікно виготовляється з трикамерного білого профілю Softline з монтажною шириною 70 мм й обладнується поворотною або поворотно-відкидною фурнітурою. Таке вікно є ідеальним для встановлення у багатоквартирних будинках масової забудови, тому що не буде відрізнятися від інших вікон.

ТОП 3 варіанти заощадити на пластикових вікнах

Варіант 2. Склопакети

Тип склопакета багато в чому визначає теплозберігаючі властивості вікна. Разом з тим вартість склопакета складає значну частину вартості вікна, тому до його вибору слід підходити теж виважено.

Для кожного приміщення вибирайте таку конструкцію, яка виправдовуватиме себе. Так, для неопалюваних приміщень можна замовити вікно з одинарним склінням або з однокамерним склопакетом. Для житлових приміщень стандарти теплозбереження передбачають використання відповідних за енергоефективністю двокамерних склопакетів.

Тип скла також впливає на вартість вікон. Для дитячих кімнат доцільно використовувати у вікнах безпечні загартовані стекла, для інших приміщень – звичайні.

Якщо потрібно вікно з високою тепло- і звукоізоляцією, знадобляться і спеціальні склопакети. Збільшена ширина й інертний газ всередині склопакета підвищують його теплозахисні властивості. Конструкції з триплексу з несиметричними камерами добре захищають від зовнішніх звуків, особливо низькочастотних (гуркіт будівництва, промислових підприємств тощо) і тому використовуються в шумозахисних вікнах.

Варіант 3. Фурнітура

Мінімальна ціна – у простого поворотного механізму. Зручні для провітрювання поворотно-відкидні механізми коштують трохи дорожче – їх доцільно встановлювати тільки на ті стулки, якими ви плануєте користуватися для провітрювання. Якщо з якихось причин фурнітура почала погано працювати – перш ніж викликати фахівця, варто спробувати самостійно відрегулювати стулку вікна згідно з нашою відеоінструкцією:


Протизламна фурнітура встановлюється у тих випадках, коли існує необхідність захистити вікно від злому – наприклад, якщо ваша квартира розташована на першому / останньому поверхах багатоквартирного будинку. Хоча ми рекомендуємо замовляти вікна з обов'язковим мінімальним рівнем протизламності. А детальніше про те, як захистити пластикові вікна від злому можна дізнатися тут.

Ущільнювачі

Для кращої герметичності контури ущільнення роблять замкнутими. Стандартні ущільнювачі чорного кольору виготовляються з APTK, TPE або з силікону. Всі ці матеріали стійкі до дії ультрафіолету, не «дубіють» на морозі і відрізняються тривалим терміном експлуатації. За необхідності пошкоджений або зношений ущільнювач можна замінити. Як це зробити самостійно, ми розповіли у цьому відео:


Висновок

Вибираючи пластикові вікна, треба завжди йти від кінцевої мети. Сформулюйте основні вимоги до вікон, а для цього дайте собі відповідь на декілька питань:

  • де будуть встановлені вікна;
  • які мінімальні характеристики у них мають бути;
  • що має бути в комплектації вікон, щоб ними було зручно користуватися.

У багатьох випадках стандартні пластикові вікна з бюджетною ціною стануть відмінним рішенням, і у цьому матеріалі ми докладно розглянули особливості таких вікон. Звертайтеся за деталями та розрахунком до офіційних партнерів VEKA або залишайте заявку на зворотній дзвінок на сайті компанії.

Ще статті про пластиковi вiкна