Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Види ущільнювачів для пластикових вікон

2 лютого 2021

Види ущільнювачів для пластикових вікон

Стан віконних ущільнювачів безпосередньо впливає на тепло- та шумозахисні властивості вікна. Однак це найбільш уразливий елемент вікон. Сьогодні ми розповімо, які бувають ущільнювачі, як вони розрізняються і чому їх заміна — непроста і відповідальна задача.

Для чого потрібні ущільнювачі для ПВХ вікон


Ущільнювач виконує кілька функцій:

  • забезпечує необхідну герметичність — вікно не продувається, не виникає протягів;
  • захищає від вуличного шуму;
  • не дозволяє вуличному пилу проникати в кімнату;

Особливості гумового ущільнювача для вікон


Гума — недорогий і доступний матеріал, що отримується в результаті вулканізації каучуку. Ущільнювачі з гуми непогано справляються зі своїм завданням, а термін їх служби - до тридцяти років при регулярному обслуговуванні.

Цей матеріал отримують з вуглеводневої сировини — етилену, бутадієну, ізопрену та ін. Матеріал відрізняється хорошою еластичністю, водостійкий і його характеристики краще, ніж у гуми. Експлуатаційний температурний діапазон штучного каучуку від -40 ° С до + 150 ° С.

З синтетичного каучуку виготовляють ущільнювачі різних кольорів (гумові ущільнювачі, як правило, чорні). Для позначення матеріалу використовують абревіатуру EPDM, яка розшифровується як етилен-пропілен-дієновий мономірний каучук.

Види ущільнювачів для пластикових вікон

Кращі види ущільнювачів


Матеріал, з якого виготовлений ущільнювач — не єдиний критерій вибору. Важливо також враховувати:

  • форму ущільнювача;
  • колір;
  • спосіб фіксації;
  • термін служби (інтервал до наступної заміни);
  • вартість.

Майте на увазі, що вартість заміни ущільнювачів включає вартість матеріалів і оплату роботи по заміні. Якщо у вікні два (три) контури ущільнення і пошкоджений один або кілька, то заміні підлягає тільки пошкоджений ущільнювач, наприклад, один з трьох. Герметичність вікна при цьому порушено не буде.

Щоб вибрати кращий варіант з можливих з урахуванням всіх обставин, буде потрібна допомога фахівця.

Види ущільнювачів для пластикових вікон

Який ущільнювач для пластикових вікон краще — як вибрати


Найпростіше рішення — замінити зношені або пошкоджені ущільнювачі на точно такі ж. Якщо ущільнювач вже відірвався, можете відрізати його шматочок і використовувати його як зразок.
Якщо ж ви хочете розглянути інші варіанти, то вам не обійтися без консультації з фахівцем, оскільки не всі ущільнювачі взаємозамінні. Зверніться, наприклад, до одного з партнерів VEKA в вашому місті.


Коли потрібно міняти ущільнювач ПВХ вікна


Заміну ущільнювача доцільно проводити лише в разі його пошкодження. Після заміни ущільнювача може знадобитися регулювання петель і запірних механізмів.

Види ущільнювачів для пластикових вікон

Як міняти ущільнювач


Заміна ущільнювача в пластикових вікнах — не така проста операція, як може здатися на перший погляд. Залежно від моделі профілю ущільнювач може бути просто вставлений в паз. Оскільки вікно з неправильно встановленим ущільнювачем втрачає герметичність і буде продуватися, найкраще довірити заміну цього віконного елемента фахівцям, наприклад, звернутися до одного з партнерів VEKA в вашому місті.

У мережі зустрічаються поради використовувати самоклеючі поліуретанові ущільнювачі, які легко встановити самостійно. Однак вони не підходять для ПВХ вікон ні за характеристиками, ні за якістю, тому ми не рекомендуємо їх використовувати.

Ущільнювач повинен бути хорошої якості та правильно встановлений

Поради по догляду за віконним ущільнювачем


Регулярний догляд за ущільнювачами продовжує термін їх служби. Не рідше, ніж раз на півроку слід перевірити стан всіх ущільнювачів, очистити їх вологою ганчіркою від налиплого забруднення і промити теплим мильним розчином або змастити силіконом, якщо ущільнювач з синтетичного каучуку.
Якщо у вас залишилися питання щодо ущільнювачів, задавайте їх нашим консультантам телефоном або через форму зворотного зв'язку.


Ще статті про пластиковi вiкна