Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Віконні системи VEKA: 12 особливостей

21 жовтня 2018

Віконні системи VEKA: 12 особливостейСвіт віконних систем - це світ дивовижної різноманітності. Вибираючи вікно, замовник зіштовхується з великою кількістю торгових марок, імен та назв. Яку систему обрати? Якими критеріями при цьому виборі керуватися? На що звертати особливу увагу? Технічні експерти VEKA в цьому матеріалі відповідають питання, які часто виникають, як у переробників профілю, так і кінцевих споживачів.

Особливості VEKA


Оптика: рівна поверхня, в міру глянцева фактура поверхні, витриманий колір.

Коли Ви встановлюєте вдома або в офісі, Вам, звичайно ж, хочеться, щоб вони були красивими. І хоча на перший погляд усі пластикові вікна білі, білі вони усі по-різному. Деякі виробники роблять поверхню пластикового вікна навмисно глянцевою, яскравою. Красиво, але на такій поверхні механічні ушкодження, наскільки незначними б вони не були, дуже швидко стають помітними. З іншого боку, якщо поверхня рами і стулки матова, то вікно в цілому справляє блякле, "терте" враження. Технологам VEKA вдалося віднайти рецептуру, що дозволяє досягти компромісу між непримхливістю матової фактури і ефектним глянцем. Приємний блиск і одночасно низька чутливість до зовнішніх дій - перша, і найпомітніша особливість віконних систем VEKA.

Спеціально розроблений кут нахилу ущільнень.

Естетика вікна не вичерпується його формою і зовнішнім виглядом рами і створки. Деталі можуть грати тут дуже велику роль, багато в чому визначаючи те враження, яке складає вікно в цілому. Зверніть увагу на ущільнювачі - у вікнах системи VEKA вони практично непомітні. Секрет - їх особлива форма, точніше спеціальний кут їх нахилу. Якщо цим важливим параметром нехтувати, то ущільнювачі стають занадто помітними, навколо склопакета утворюється так звана "траурна рамка". У вікнах VEKA, якщо вони виготовлені правильно, такого немає. Замкнуті по контуру ущільнювачі встановлюються у вікна повністю, а не відрізками. Геометрія віконних систем VEKA дозволяє використати ущільнення цілком, а не частинами. Іншими словами, ущільнення є цілісною стрічкою, а не набір розрізнених відрізків, які потрібно стикувати в кутах. Це істотно підвищує теплоізолюючі властивості готової конструкції, позбавляючи Вас від нехай малопомітного, але нав'язливого "продування".

Каучукове ущільнення, яке добре переносить низькі температури. 

Самі ущільнення виготовлені із спеціального каучуку. Їх особливість - стійкість до температурних коливань і збереження еластичності впродовж довгого часу, що особливо важливо в умовах українського клімату з властивими йому коливаннями температури і вологості. Переваги патентованих ущільнювачів систем VEKA стає особливо помітним в умовах холодного клімату.

Підсилювач в рамі замкнутого перерізу. 

Естетика - це добре, але Вам хочеться, щоб Ваші вікна були не лише красивими, але надійними. Тому в рамній конструкції віконних систем VEKA ми використовуємо армуючий елемент замкнутого перерізу. Така геометрія у поєднанні із спеціальною сталлю дозволяє досягти чудових статичних показників і уникнути неприємних сюрпризів "провисання" стулки.

Прямий фальц забезпечує оптимальну передачу навантаження від склопакету на підсилювач. Використання прямого фальцу слугує рішенням цієї ж задачі - поліпшенню статики вікна.

Виступаючий штапик.

Розробляючи наші системи, ми не забули і про таку важливу їх якість, як функціональність і легкість відходу. Зверніть увагу на штапик - він трохи виступає назовні по відношенню до площини стулки. Тим самим нам вдалося уникнути утворення вузької доріжки, де так любить збиратися пил, який в цьому місці ще і такий помітний.

Спеціальна перегородка в стулці "тримає" паз фурнітури і оберігає стулку від розгойдування.

Спеціальний скіс водовідвідного каналу в стулці має нахил, що дозволяє уникнути потрапляння вологи, що відводиться, на металеві частини фурнітури. Якими б герметичними не були віконні конструкції, всередину профілю неминуче потрапляють мікрочастки води. У цьому немає зовсім нічого страшного. Неприємності можуть початися, якщо волога, що відводиться, увійде до зіткнення з металевими частинами фурнітури. Інженери VEKA передбачили і це - форма водовідвідного каналу виключає зіткнення фурнітури з водою.

Особливість системи Softline: при кріпленні петель на стулці кріпильний шуруп проходить через три стінки для забезпечення кращої міцності і надійності кріплення.

Однакова товщина стінок по усьому периметру.

Якість вікна - це якість профілю. Якість профілю - це стабільність його характеристик і відповідність усіх основних параметрів суворим будівельним нормам. Найслабкіше місце дешевих систем - різна товщина зовнішньої стінки. Це все одно, що колеса автомобіля різного діаметру. Використання найсучаснішої техніки екструзії і безперервний контроль якості в наших лабораторіях дозволяють ідеальну внутрішню геометрію профілю. Усі стінки і перегородки системи стабільні, усі кути рівно такі, якими вони мають бути, відхилення допускаються лише на рівні десятих доль міліметра.

Неперевершений асортимент артикулів.

Купуючи і встановлюючи вікна, двері, рольставні системи VEKA, Ви знаходитесь у світі дивовижної різноманітності. З наших компонентів можна виготовити вікно будь-якої форми, будь-якого розміру, будь-якого кольору. І навіть якщо до нас прийде архітектор, який страждає манією величі, ми знайдемо рішення і для нього.

Ще статті про профілі VEKA