Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Вікна взимку: мити – чи не мити?

12 лютого 2019

Вікна взимку: мити – чи не мити?Особливості догляду за металопластиковими вікнами взимку

Коли ми, зазвичай, миємо наші вікна? Разів зо два на рік: навесні – щоб змити весь бруд, що зібрався на них за зиму, і, можливо, в останні теплі осінні дні, щоб очистити шибки від літнього бруду. Але трапляється, що вікна просто конче необхідно вимити, при цьому пора року, м’яко кажучи, цьому не сприяє.

Що ж робити? Можна, звісно, ретельно моніторити погодні сайти в очікуванні потепління. Але навіщо? Всупереч розповсюдженим міфам, прямої заборони на миття металопластикових вікон взимку не існує – є певна техніка безпеки, і сьогодні розглянемо її основні складові.

Перше. Під цим проханням підпишеться, мабуть, кожен, хто працює в українській віконній галузі. Будь-ласка, намагайтеся обійтися без абразивів – інакше і склу, і пластику буде непереливки. До того ж, такі пошкодження не є гарантійним випадком.

Далі. Окропу також категоричне «ні!»: краплини-другої буде достатньо, щоб скло у морозну погоду вкрилося тріщинками. Але й холодна вода може втнути злий жарт із Вашим вікном: воно просто покриється крижаною коркою за лічені хвилини. Вихід: спеціальні засоби для миття вікон зі спиртом. Наносьте їх із допомогою пульверизатора та витирайте серветкою з мікрофібри. 

Вікна взимку: мити – чи не мити?

Якщо скло та/або рама взялися кригою, скористайтеся автомобільним шкребком (навіть якщо у Вас немає автомобіля, варто розжитися цим нехитрим та недорогим предметом – не раз ще стане у нагоді). Полегшити йому завдання допоможе попередня обробка потрібного місця концентрованим розчином солі: 10 столових ложок солі на 1 л води.

До речі, варто потурбуватися і про москітні сітки: якщо не зняли їх на зиму – зніміть прямо зараз, вимийте та не поспішайте встановлювати назад, нехай дочекаються теплої пори року.  

А ще, якщо зима у Вашому регіоні забула про своє призначення і «тішить», швидше, дощами, ніж снігом та морозами, автомобілісти із задоволенням поділяться ще одним лайфхаком: після того, як вимиті вікна висохнуть, обробіть їх засобом для захисту скла «Антидощ». Перший же дощ покаже, заради чого варто було так «гратися». 

VEKA рекомендує додати цей етап до стандартної програми щорічного догляду за металопластиковими вікнами – щоб Ваші вікна дарували Вам тільки радість. 

Ще статті про пластиковi вiкна