Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Найкраще скління для котеджу

14 грудня 2020

Найкраще скління для котеджу

Вибір вікна для котеджу є складнішим за аналогічну історію для міської квартири. У багатоквартирному будинку замовник, як правило, вибирає бажану кількість стулок і спосіб відчинення, а зовнішній вигляд вікон приводиться до загального стилю, такого ж, як і в інших вікон у будинку. Для котеджу вибір складніший — ця стаття допоможе вам розібратися з цим питанням.

Скління котеджів: що потрібно знати

Залежно від характеристик обраного профілю та комплектації, вікна розрізняються зовнішнім виглядом, теплоізоляційними й шумозахисними параметрами. За цими критеріями їх і підбирають.

По-перше, вікна повинні вписуватися в архітектурний вигляд котеджу. По-друге, власник котеджу зацікавлений у низьких витратах на опалення, тому дуже важливими є теплозберігаючі характеристики вікон.

А ось шумоізоляційні властивості вікон найчастіше не мають такого значення, адже заміські котеджі, як правило, розташовуються далеко від шумних автострад. Виняток — котеджні селища, розташовані поблизу аеропортів.

Найкраще скління для котеджу

Які існують види скління заміських будинків

У заміському будинку використовують три види світлопрозорих конструкцій: звичайні вікна, холодне скління терас і лоджій, панорамне скління. Конкретний вид скління підбирається залежно від приміщення, у якому воно буде експлуатуватися.

У житлових приміщеннях встановлюють вікна, конфігурація яких підбирається згідно із потребами. Так, у кухні монтують вікна з невеликою стулкою, яку зручно відчиняти для провітрювання. У спальні доречні вікна з тонованими стеклами, а в дитячій — з удароміцними.

Найкраще скління для котеджу

У великій вітальні чудово виглядає розсувне панорамне скління: воно наповнює приміщення світлом і дає змогу милуватися навколишнім ландшафтом.

Для неопалюваних терас або лоджій оптимальним є недороге холодне скління, яке захистить приміщення від вуличного пилу й опадів.

На що звернути увагу при виборі вікон для котеджу

У всіх випадках вікна вибирають, зважаючи на те, де вони будуть встановлені. Звертають увагу на такі аспекти:

  • конфігурація вікна — розмір, форма, кількість стулок;
  • теплоізоляційні властивості вікон;
  • зовнішній вигляд і декоративні елементи;
  • фурнітура та аксесуари;
  • особливі вимоги.

Заміський будинок дає власникові більшу свободу у виборі його архітектурного вигляду. Технологія виготовлення пластикових вікон ніяк не обмежує фантазію архітектора. За необхідності, партнери компанії VEKA виготовлять вікна будь-якого розміру і форми, у тому числі круглі, аркові і трикутні.

Найкраще скління для котеджу

Десятки варіантів ламінування профілю допоможуть вибрати колір і фактуру поверхні рам для точної відповідності архітектурному стилю фасаду. Ламінація реалістично імітує малюнок і фактуру різних порід дерева або поверхню металу. Важливо, що з боку вулиці і з боку приміщення ламінація може бути різною — це дає можливість вписати вікна не тільки в архітектурний стиль фасаду, але й  у дизайн інтер’єру. Шпроси й інші декоративні елементи розширюють можливості дизайну.


Власник кожного приватного будинку зацікавлений у зниженні витрат на опалення. Тому особливу увагу слід приділити теплозберігаючим характеристикам вікон. П’ятикамерний профіль і двокамерний склопакет — стандарт вікон, що відповідають сучасним вимогам теплозбереження. Однак у довгостроковій перспективі виправданими будуть витрати на встановлення енергоефективних вікон. Вони відрізняються особливо широким профілем, який дає можливість використовувати широкі склопакети. Для більшої ефективності вони замість повітря заповнюються інертним газом.

Найкраще скління для котеджу

Протизламні вікна в котеджі — гарантія безпеки

Вибираючи вікна для приватного будинку, не в останню чергу необхідно подбати про їх протизламні характеристики. Адже котедж може розташовуватися в затишному місці, і вірогідність несанкціонованого проникнення велика.
Перш за все, у вікнах повинна бути встановлена протизламна фурнітура, яка сконструйована так, щоб не дозволити зловмиснику відкрити стулку. Для цього використовуються різні технічні рішення:

  • кількість запірних цапф в порівнянні зі звичайними запірними механізмами збільшено, а самі цапфи мають грибовидную форму, завдяки якій їх неможливо вивести із зачеплення з відповідною планкою;
  • всередині рами навпроти віконної ручки встановлюється бронепластина, що не дозволяє просвердлити отвір, через який можна було б повернути ручку зовні;
  • на вікно встановлюються ручки з замками, які дозволяють відкрити вікно без ключа.

Ще одним видом фурнітури є ригелі системи. Вони використовуються як протизламні замки з багатоточковим замиканням у вікнах та вхідних дверях. Також можна встановити в склопакетах протиударні скла, які виготовляються з триплексу, з армованої металевою сіткою або із загартованого скла.

Гарною перешкодою для зловмисників може стати SMART-вікно. Це новинка, яку партнери VEKA запропонували минулого року, об'єднала в собі відразу кілька рішень, в тому числі й інтеграцію в систему «Розумний будинок». У базовій комплектації таке вікно оснащене чотирма протизламними зачепами, по одному на кожен кут. Їх наявність разом з характеристиками ПВХ-профілю VEKA дозволяє вікну навіть в режимі оптимального провітрювання чинити опір зломщикові стільки ж, скільки й в закритому стані.

Плюси й мінуси панорамного скління котеджів

Панорамне скління дає власникові заміського будинку абсолютно унікальні можливості — воно робить навколишній ландшафт частиною інтер’єру. Друга можливість — управління простором. У гарну погоду панорамні вікна розсуваються й кімната відкривається для свіжого повітря, світла, шуму вітру і співу птахів. Залишаючись у вітальні, ви одночасно опиняєтеся на відкритій терасі.

Найкраще скління для котеджу

Переваги панорамного скління:

  • габарити на всю стіну — до 2,7 м у висоту й до 6 м у довжину;
  • малопомітність — рами мінімальної ширини;
  • зручність використання — розсувним вікнам не заважають меблі, за бажанням замовника встановлюються електричні приводи для відчинення панорамних вікон за допомогою пульта;
  • ламінація профілю допомагає вписати вікна в будь-який архітектурний стиль будинку;
  • відмінна теплоізоляція і зламостійкість.

До недоліків панорамного скління можна віднести велику масу, високі вимоги до кваліфікації монтажників і більш високу в порівнянні з простими вікнами вартість.

Найкраще скління для котеджу

Звісно, панорамне скління — завдання не з найпростіших. Проте якщо правильно поставитися до вирішення складних питань, результат потішить. У цьому відео фахівці компанії VEKA детально і на прикладі реального об'єкту показують, що варіанти рішень при великогабаритному заскленні — існують: 


Який дизайн вікон оптимальний для заміських будинків

Універсальна відповідь на це питання така: вікна повинні гармонійно поєднуватися як із фасадом будинку, так і з інтер’єром. Технологія виготовлення вікон із ПВХ-профілю це дозволяє.

Найправильнішим рішенням для власника будинку буде доручити вибір дизайну архітекторові. Якщо такої можливості немає, підберіть колір ламінації рам до кольору оздоблення. Для того, щоби підкреслити декор, використовуйте шпроси.

Найкраще скління для котеджу

Чому скління заміських будинків варто замовляти в партнерів VEKA

При схожому зовнішньому вигляді не всі вікна мають однакові експлуатаційні характеристики й довговічність. Оцінити ці найважливіші характеристики на око неможливо. Єдиний вихід — вибрати надійного й добросовісного виробника з бездоганною репутацією.

Компанія VEKA виробляє ПВХ-профіль для вікон і світлопрозорих конструкцій уже понад 50 років. В асортименті її продукції різні види профілю, що відповідають міжнародним і національним стандартам якості й безпеки.

Ще статті про пластиковi вiкна