Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Основні особливості профільних систем VEKA шириною 70 мм

21 жовтня 2018

Основні особливості профільних систем VEKA шириною 70 ммТенденції останніх років чітко показують, що пластикові вікна витісняють з ринку дерев'яні. Чому так відбувається? Вся справа в кращих характеристиках. Основною функцією віконних конструкцій є теплоізоляція приміщень та їх захист від атмосферних впливів. І попри те, що пластик як матеріал програє по теплопровідності дереву (тобто даний показник вище), завдяки широким можливостям обробки ПВХ вдається виробляти елементи, що відрізняються великими енергозберігаючими показниками. А з точки зору надійності, практичності, довговічності, простоти догляду пластик залишає дерево далеко позаду. Саме ці чинники і призводять до домінування ПВХ-вікон на ринку.

Вирішити завдання максимальної теплоізоляції приміщення за допомогою вікон можна, якщо одночасно працювати за трьома напрямками:

1.     Поліпшення теплоізоляційних якостей віконних профілів.

2.     Установка енергозберігаючих склопакетів.

3.     Якісний монтаж вікон відповідно до вимог ДСТУ.

Компанія VEKA як виробник профілів, може вплинути лише на перший з них. Однак перманентна робота над поліпшенням конструкції дозволила нам досягти значних успіхів.

Ширина профілів: три групи виробів

Віконні профілі з ПВХ почали вироблятися близько півстоліття тому. Спочатку їх монтажна ширина становила 58-60 мм. Це значення було вибрано невипадково: саме такий розмір найкраще підходив для заміни дерев'яних рам. Крім того, виробники прийшли до висновку, що саме дана ширина є найбільш доцільною з економічної точки зору. Профілі на 58 мм першими з'явилися і на українському ринку, причому пропонували їх і європейські, і азіатські виробники.

Однак з часом вимоги до теплоізоляції приміщень посилювалися і виникла необхідність в профілях з кращими характеристиками. Компанія VEKA однією з перших задовольнила потреби споживачів, випустивши серію Proline, монтажна ширина яких становила 70 мм. У 2003-му в каталозі виробника з'явилася ще одна профільна система на 70 мм - Softline.

Максимальними енергозберігаючими характеристиками володіють профільні системи шириною 82 мм. До даної категорії відносяться профілі з серії Softline 82.

Скільки камер має бути в профілі?

Наступний спосіб знизити теплопровідність віконних профілів - оснастити їх великою кількістю камер. Для систем шириною 58 мм достатньо трьох. Їх функції такі:

  • Перша камера називається дренажної. Вона відповідає за відведення конденсату з внутрішньопрофільного простору. Завдяки тому, що перша камера розташована на "передньому фронті", вона забезпечує температурну компенсацію.

  • Друга камера - основна. Вона найбільша, оскільки в ній розташовані армуючи елементи.

  • Третя камера - фурнітурна, найвужча. Вона призначена для забезпечення додаткової теплоізоляції і монтажу фурнітури.

Внаслідок збільшення монтажної ширини профілів вдається влаштувати додаткові камери. Таким чином вдається оптимізувати теплові потоки усередині конструкції та знизити тепловтрати. Серія VEKA Proline має 4 камер, Softline - 5, а найширша система, Softline 82, - 6.

На що впливає глибина, на яку встановлюється склопакет?

Ще один важливий параметр для профілів - глибина установки склопакета: вона визначає, наскільки заходить вглиб стулок скло. Якщо мова йде про вироби з монтажною шириною 58-60 мм, то цей показник зазвичай становить 18 мм. А ось утеплені системи VEKA Proline та Softline дозволяють монтувати їх на глибину 21 мм.

Може здатися, що 3 мм не грають великої ролі, проте на практиці виходить, що більш "товсті" профілі значно виграють. Річ у тому, що в умовах помірно-континентального клімату віконні конструкції піддаються високим вітровим навантаженням та різким температурним коливанням. А дистанційна рамка в склопакеті безпосередньо впливає на морозостійкість конструкції. Чим ближче вона розташована до теплої зони, тим меншим буде ризик зниження температури в зонах склопакета, розташованих з країв.

Ширина склопакетів

Нарешті, ще одним суттєвим аспектом, на який можуть вплинути виробники ПВХ-профілів для вікон, є ширина склопакетів, які в них можна встановити. Для стандартних 58-мм профільних систем цей показник становить 32 мм. Технологам VEKA вдалося підвищити теплотехніку вікна, збільшивши фальцеву зону на рамах і стулках. Завдяки цього в 70-мм профілі Proline та Softline можна встановити склопакети 42 мм.

Звичайно, щоб забезпечити комфортну атмосферу в приміщенні, не можна покладатися виключно на характеристики профілів: монтаж і властивості склопакетів не менш важливі. Однак інженерам VEKA вдалося розробити конструкції, які дозволяють виробникам пропонувати клієнтам по-справжньому якісні та надійні вікна. Вибравши профілі VEKA і хорошу віконну компанію, ви гарантовано отримаєте надійний, міцний виріб, що відрізняється чудовими ізолюючими характеристиками!

Ще статті про пластиковi вiкна