Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Скільки коштує стандартне пластикове вікно зі встановленням у 2023 році

22 січня 2021

Скільки коштує стандартне пластикове вікно зі встановленням у 2022 роціЯкщо ви плануєте робити ремонт квартири або будинку й хочете розрахувати бюджет, потрібно знати, скільки коштує поставити вікно.

Від чого залежить вартість пластикового вікна

Витрати на заміну вікон складаються з:

  • вартості самого вікна;
  • вартості встановлення;
  • вартості доставки;
  • інших накладних витрат.

Зі свого боку, величина кожного з цих доданків залежить від багатьох чинників. Розглянемо їх докладніше.

Вартість самого вікна

Зазначимо, що «стандартне пластикове вікно» — це досить умовне поняття. Адже навіть у типових багатоповерхових будинках встановлюються вікна різного розміру. Крім того, як мінімум одне вікно у квартирі поєднане з балконними дверима. Очевидно, що ці вікна мають різну вартість.

Кожен покупець вибирає комплектацію вікна залежно від уподобань і потреб. Ось чому «стандартних вікон» не існує, можна лише говорити про середню ціну вікон або про вікно типового розміру, наприклад, 130 × 140 см.

На вартість вікна впливає не тільки його розмір. Щоби розрахувати, скільки коштує пластикове вікно необхідно знати:

  • розміри вікна;
  • кількість стулок і спосіб відчинення кожної;
  • вид ПВХ-профілю, з якого виготовляється вікно (модель профілю, ламінування та ін.);
  • параметри склопакета (одно- або двокамерний, які стекла використані при його виготовленні, яким газом заповнений склопакет і ін.);
  • яка фурнітура вибрана для комплектації вікна і якими додатковими пристроями воно обладнане (протисонячні жалюзі, дитячі та протизламні замки, кліматбокси тощо збільшують вартість).

Вікна з однією стулкою коштують дорожче за глухі, але дешевше, ніж із двома й більше стулками. Спосіб відкриття стулки — розпашної або поворотно-відкидної — залежить від обраних механізмів, вартість яких різниться.

Скільки коштує стандартне пластикове вікно зі встановленням у 2022 році

Однокамерний склопакет, заповнений висушеним повітрям, дешевший за двокамерний, заповнений аргоном. Теплоізоляційні характеристики багатокамерного склопакета кращі — тепловтрати нижчі, а отже витрати на опалення теж менші. Енергоефективний склопакет поступово «відіб’є» свою високу вартість за кошт економії на опаленні: вибір вікна може вплинути на експлуатаційні витрати всього будинку.

Разом із вікном зазвичай встановлюються підвіконня і відливи, оздоблюються відкоси — їхня вартість також входить до витрат на заміну вікон.

Вікна можуть бути однакового розміру й не відрізнятися зовні, але використання в них різних склопакетів і комплектуючих призводить до суттєвої різниці в ціні.

Вартість монтажу

Сюди включаються витрати на демонтаж старих вікон, підготовку отвору, монтаж нового вікна, вартість герметиків і ущільнювачів (кріплення, монтажної піни, стрічки ПСУС, пароізоляційного матеріалу та ін.).

Як правило, інсталятори називають ціну монтажу залежно від розміру вікон і матеріалу стін будинку. Наприклад, встановлення вікон у типовому панельному будинку відрізняється від роботи з монтажу таких же вікон у дерев’яному будинку, тому й ціна на монтаж у цих випадках різна.

Скільки коштує стандартне пластикове вікно зі встановленням у 2022 році

Окремо враховуються роботи зі встановлення підвіконь і оздоблення відкосів. Не завжди замовники доручають цю роботу монтажникам вікон. Якщо вікна змінюються у процесі капітального ремонту квартири, оздоблення відкосів і монтаж підвіконь часто доручають відповідним фахівцям. Відповідно, вартість цих робіт не входить до вартості монтажу вікон, але включається до оздоблювальних робіт.

Доставка та інші накладні витрати

Як правило, доставка містом має фіксовану вартість. Якщо ж вікна потрібно відвезти до передмістя, до вартості доставки додається сума, величина якої залежить від відстані між містом і пунктом призначення.

Додатково доведеться оплачувати підйом вікон сходами, якщо в будинку немає вантажного ліфта.

Скільки коштує встановлення вікон

Ціна інсталяції вікна залежить насамперед від особливостей стін вашого будинку. У типових будинках масових серій монтаж вікон зазвичай не викликає ускладнень, тому його вартість вам назвуть одразу. Якщо будуть потрібні якісь додаткові роботи, наприклад, ремонт віконного отвору, закладення тріщин тощо, до ціни за роботу зі встановлення пластикових вікон додасться певна сума. Зазвичай її обговорюють уже на місці, після того як стане зрозумілим обсяг і складність додаткових робіт.

Розрахунок вартості вікна за допомогою калькулятора вікон ПВХ

Якщо ви ще остаточно не вирішили, міняти чи ні пластикове вікно, ціна сприяє тому, щоби прийняти рішення. І це цілком доречно: не варто починати ремонт, якщо ваш бюджет цих витрат не потягне. Дізнатися, скільки коштує вікно, допоможе калькулятор.

Перейдіть за посиланням і по черзі задайте параметри вікна, вартість якого ви хотіли б дізнатися:

  • виберіть загальну конфігурацію вікна, позначивши її галочкою;
  • вкажіть тип кожної стулки і спосіб її відчинення;
  • задайте розміри;
  • виберіть зі списку тип склопакета й колір рами;
  • вкажіть параметри для кожного вікна, якщо їх більше ніж одне;
  • позначте галочками необхідні опції (підвіконня, відкоси та ін.) і виберіть тип стін вашого будинку.

Залиште свої контактні дані: менеджер розрахує за вашими параметрами вартість вікон і надішле результат на пошту або зателефонує в зручний час.

Якщо буде потрібно, фахівець зв’яжеться з вами для уточнення деталей. Ви також можете обговорити з ним варіанти комплектації вікна, або поставити питання про монтаж.

Скільки коштує стандартне пластикове вікно зі встановленням у 2022 році  

Висновок

Простої й однозначної відповіді на питання «Скільки коштує поставити вікно?» не буває. У кожного замовника є свої уявлення про те, яке вікно краще за все відповідатиме його потребам. Вартість складається з багатьох складників: залежно від комплектації вікна й конкретних вимог вона може відрізнятися в рази.

Вартість пластикового вікна зі встановленням залежить насамперед від його розмірів. Але до ціни також входить комплектація вікна, вартість доставки, встановлення, а іноді й витрати на вивезення та утилізацію старих вікон. Точну вартість заміни вікон з урахуванням усіх чинників може розрахувати тільки фахівець і тільки на місці. Приблизні витрати на заміну вікон можна оцінити за допомогою онлайн-калькулятора, а також скористатися опцією Допомога у виборі.  

Точний розрахунок вартості зроблять фахівці партнерів VEKA — адреси найближчого з них ви знайдете на нашому сайті.

 

Ще статті про пластиковi вiкна