Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Розпашні віконниці VEKA: відмінне рішення для приватного будинку

21 червня 2021

Розпашні віконниці VEKA: відмінне рішення для приватного будинкуПопри те, що літо часом підносить сюрпризи у вигляді зниженої для цієї пори температури, дощів та вітрів, сезон активної спеки все ж настане. І питання про те, як захистити своє житло від яскравих променів, неодмінно виникне.

Звичайно, в арсеналі сучасної людини є набір «захисних» елементів від сонця. Це і жалюзі, і ролети, і щільні штори, і сонцезахисні склопакети, і, на крайній випадок — кондиціонер. А ось віконниці, здавалося б, здали свої позиції, і перейшли в розряд декору.

Хоча, ще не так давно вони виконували ряд функцій. У північних регіонах їх використовували для захисту від вітру і холоду, а в південних — від палючого сонця. Відрізнявся і дизайн: в східній частині Європи у своїй більшості віконниці робили монолітними, з різьбленням, яскраво розфарбовані. І захищали вони не тільки від негоди, але і від непрошених гостей, від чужих поглядів і навіть від злих духів. У європейців же віконниці були як сучасні жалюзі — рейкові, і служили вони захистом від спеки.

Сьогодні віконниці все частіше використовуються при оформленні віконних і дверних прорізів. А оскільки їх конструкція за останнє сторіччя практично не змінилася, то і функціональне призначення залишилося колишнім. Хіба що тепер, віконниці стали додатковим елементом для стилізації під старовину. Будинок, завдяки віконницям, набуває автентичного шарму, вони стають тією родзинкою, завдяки якій виграшно відрізняють його від інших будинків.

Виготовляють віконниці теж з різного матеріалу. На дерев'яних вікнах логічно було б встановлювати віконниці з деревини. Хоча металопластикові віконниці з ламінуванням в колір деревини тепер насилу відрізниш від виробів з натурального матеріалу.

На ринку України компанія VEKA представляє два типи віконниць. Це віконниці Scuro, які наглухо закривають отвір вікна або двері та VEKASUN — система з можливістю комплектації віконницями з нерухомими та рухомими ламелями.

Віконниці з рухомими ламелями дозволяють регулювати кількість потрапляння природного світла в приміщення, а також служать для:

  • захисту від сонця, приміщення не нагрівається протягом дня, коли господарі на роботі, а вікна закриті віконницями;
  • це додатковий рівень захисту від зловмисників;
  • декорування вікон і дверей, створення неперевершеного зовнішнього вигляду віконних і дверних отворів при установці віконниць.

Щоб додати своєму будинку красивий, неповторний вигляд, і, водночас, захиститися від спеки, замовте віконниці разом з металопластиковими вікнами у партнерів VEKA Україна в вашому місті.

Ще статті про пластиковi вiкна