Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікна

14 травня 2018

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікнаЯк правильно встановити жалюзі або ролети на пластикові вікна

Жалюзі стали популярним оформлення вікон в середині 90-х. Витіснивши собою штори і тюлі, ці винаходи досі міцно займають своє місце в кухнях, на балконах і в інших приміщеннях. Ролети – трохи пізніше. Ще б — пластикові або алюмінієві жалюз вимагають набагато менше догляду, ніж тканинні штори, вони більш зносостійкі, а виглядають завжди акуратно. А тканинні ролети – меншепіддаютьс я нагріванню.

Жалюзі  бувають  декількох типів:

  • вертикальні;
  • горизонтальні;
  • рулонні (ролети).

Вертикальні характерні для офісних приміщень, тому зупинятися на них в рамках цієї статті не будемо.

Горизонтальні жалюзі, мабуть, найпопулярніші серед усіх, які вибирають для дому. Їх кріплять на верхній відкіс, бічні відкоси і на сам металопрофіль. Перші два варіанти малопрактичні. Вони заважають відкривати вікно, закривають доступ до нього і взагалі використовуються тільки  з дешевими марками вікон, які можуть тріснути від механічного впливу на них.

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікна

Якщо ж ви довірилися надійному виробнику, такому як VEKA або аналогічному, то боятися за збереження пластикової рами немає сенсу — вона безсумнівно витримає навантаження.

Процес  установки

Сама установка жалюзі або ролет абсолютно нескладна. Якщо у вас є мінімальні навички роботи з інструментом, то все у вас вийде. Тим більше що в інструкції до штор є детальні вказівки, як встановити горизонтальні жалюзі та ролети на пластикові вікна.

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікна

У комплекті, крім самих жалюзі, поставляються верхні і нижні кріплення. Верхні призначені для безпосереднього з 'єднання жалюзі з вікном, тоді як нижні слугують для їхньої фіксації при відкриванні стулки горизонтально або вертикально.

Перед тим, як повішати жалюзі на пластикові вікна, точно виміряйтедовжину карнизу. Далі за допомогою рівня, лінійки і олівця позначте місця для свердління. Зверніть увагу, щоб не потрапити в сталеве армування усередині пластикового профілю, вибирайте місце вище від середини верхньої частини рами.

Ну і зрозуміло, що будь-яке свердління порушує герметичність вашого вікна. Так що вгадати з місцем бажано з першого разу.

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікна

Верхні кріплення найчастіше представляють із себеалюмінієвий або пластиковий куточок. Закріпити його на саморізи потрібно кутом вниз, щоб зверху утворилася поличка для карниза жалюзі. За наявності певного досвіду, весь процес монтажу обох куточків займає хвилин десять разом з розміткою.

На зафіксовані верхні кріплення встановіть жалюзі. Це потрібно для того, щоб відміряти місце установки нижніхтримачів. Повністю розгорніть полотно так, щоб воно не бовталося, а було щільно натягнуте. Нижні кінці вкажуть вам на місце, де треба розмістити фіксатори. Закріплюємо їх аналогічним чином на саморізи.

Як кріпляться рулонні жалюзі на пластикові вікна?

Останнім часом набувають популярності рулонні жалюзі. Вони виготовлені зі спеціального матеріалу, який по практичності аналогічний пластику, а з вигляду нагадує тканинні штори. Це ідеальне поєднання зручності та естетики, що приваблює багатьох господарів.

Як встановлювати такі жалюзі на металопластикові вікна? Простіше простого! В комплекті до кожного виробу поставляються спеціальні кріплення. Це, по суті, ущільнений двосторонній скотч. Вам просто потрібно зняти захисну плівку з одного боку і притиснути клейку поверхню до рами; і з іншого, — до якого ви приклеїте самі жалюзі. Це все.

Установка жалюзі або ролет на металопластикові вікна

Незважаючи на удавану ненадійність конструкції, все тримається дійсно намертво. Тому перед монтажем слід також ретельно вивіряти місце установки фіксаторів, тому що перенести їх буде неможливо.

Таким чином, ми розповіли, як закріпити жалюзі на вікнах самостійно. Як бачите, в цьому немає нічого складного, і кожному господарю під силу впоратися з цим без сторонньої допомоги.

Крім жалюзі, Ви можете встановити ролставні та ролети від VEKA на пластикові вікна.

Ще статті про пластиковi вiкна