Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Як правильно вибрати металопластикові вікна

14 травня 2018

Як правильно вибрати металопластикові вікнаІнструкція по вибору металопластикових вікон, на що варто звернути увагу і як вибрати якісний продукт серед  безлічі пропозицій.

Як правильно вибрати металопластикові вікна

Металопластикові вікна вже практично усюди замінили собою дерев'яні. Вони відрізняються підвищеною шумоізоляцією, не пропускають холод, пил і воду, і менш вимогливі в догляді в порівнянні з дерев'яними конструкціями. Однак зазначені властивості зберігаються за умови придбання якісного продукту і грамотного його встановлення. Далі зі статті ви дізнаєтесь, як правильно вибрати пластикові вікна, щоб вони виконували всі свої функції і слугували максимально довго.

ПВХ-профіль

Почнемо з найголовнішого — пластикового профілю для вікон. Це ключове питання будь-якого вікна. По суті, це те, що в побуті прийнято називати "рамою" і "стулкою". Але, на відміну від згаданих вище дерев'яних профілів, металопластикові мають більш складну конструкцію. Компанія VEKA виробляє ПВХ профіль VEKA з товщиною зовнішньої стінки 3 мм.

Деякі компанії намагаються заощадити і використовують менш якісний пластик, виготовляючи більш тонкостінні профілі. Таке вікно буде гнутися, деформуватися в процесі експлуатації, а насамкінець може навіть відійти від стіни, утворивши щілину. Візуально помітити різницю між якісним і неякісним профілем неспеціалістові складно.

Пластиковий профіль тільки тоді стає металопластиковим, коли він посилюється армуванням. Для цього в нього вставляється профіль ОБОВ'ЯЗКОВО з оцинкованого металу. Метал необхідний, щоб запобігти деформації вікна внаслідок впливу перепаду температур. Щоб армування виконувало свої функції, воно має бути виготовлено з металу відповідної товщини. В ідеалі це оцинкована сталь товщиною 1,4-1,5 мм для стандартних віконних конструкцій. Вона закріплює форму вікна, водночас не обтяжуючи всю конструкцію. Саме такий армуючий профіль компанія VEKA рекомендує використовувати всім своїм партнерам.

Менш добросовісні виробники використовують в якості армування навіть "чорний", не оцинкований метал, який починає іржавіти ще до установки. Або, для здешевлення, на ринку зустрічаються конструкції з армуванням 1.1 чи навіть 0.9 мм.

Склопакет

Відповідаючи на питання «Як вибрати пластикові вікна», неможливо не згадати про склопакети, адже це друга ключова складова вікна. З практичної точки зору, склопакети відповідають за шумоізоляцію та енергозбереження. Вони бувають однокамерними і двокамерними. Останні трохи дорожчі, але набагато ефективніше затримують звуки. Таким чином, якщо ви живете недалеко від дороги, автомагістралі, нічного клубу або інших галасливих місць, не пошкодуйте грошей — здоровий нічний сон і спокійне денне життя набагато важливіші кількох сотень гривень.

Але навіть двокамерні склопакети відрізняються між собою. Для найкращого шумопоглинання, камери повинні бути різної товщини, а зовнішні скла товщі за внутрішні. І якщо кількість шибок в склопакеті можна перевірити, піднісши вогник до вікна, то стосовно інформації про товщину шибок і відстань між ними вам доведеться повністю покластися на виробника. Саме тому має сенс надати перевагу відомій  торговій марці, а не гаражній фірмі-одноденці.

Крім того, склопакети можуть бути заповнені інертними газами для підвищення теплофізичних характеристик, і мати спеціальні покриття (які також їх підвищують).

При виготовленні вікон із топових профільних систем VEKA таких Softline 82, краще вибирати скло з максимальною енергоефективністю. Це дозволить значно збільшити енергозбереження вашого будинку або квартири. Взимку таке скло буде перешкоджати виходу тепла назовні, а влітку — не пустить спеку всередину. Таким чином, у вас вдома завжди буде комфортна температура.

Деталі

Крім того, які вікна краще вибрати, вам доведеться ще вирішити, як їх правильно обладнати. Герметичність вікна, з одного боку, служить добру службу, і не пропускає вологу і шум. Але, з іншого боку, герметичне вікно не пропускає повітря. Щоб позбутися цього недоліку, багато хто встановлює додаткові системи провітрювання.

Як захист від комарів і комашні, можна придбати москітні сітки.

Необхідно звертати увагу і на якість ущільнювача: дешевий може втрачати свої властивості на морозі.

Перед тим, як вибрати пластикове вікно, варто чітко усвідомити, що це та річ, яку ви купуєте надовго, в ідеалі на десятиліття. Тому теперішня економія на дрібницях може перетворитися на суцільне розчарування, а згодом, ймовірно, і на додаткові витрати.

Перш ніж робити замовлення, ознайомтеся з нашими продуктовими пропозиціями на нашому сайті.
Крім того, опція Допомога у виборі допоможе визначитися з потрібною конструкцією. Замовити вікна, а також отримати додаткову консультацію, можна, звернувшись в будь-яку компанію-партнер VEKA в вашому місті

Ще статті про пластиковi вiкна