Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Штапики в пластиковому вікні: важливіші, ніж здаються

12 серпня 2020

Штапики в пластиковому вікні: важливіше, ніж здаютьсяВибираючи вікно, ми зазвичай звертаємо увагу на дещо суттєве і забуваємо приділити увагу дрібницям. Не дивно, що профілі, склопакети, армування, фурнітура, а також корисна і навіть життєво важливі властивості вікна як звукоізоляція або безпека дітей повністю затьмарюють собою, наприклад, таку деталь, як штапики. До них ми просто не дістаємося.

Ніби дрібниця. Але ж яка вона суттєва! Адже штапики буквально тримають масивний світлопрозорий елемент під назвою «склопакет» у віконній конструкції.

Правда, у випадку з вікнами із профілю VEKA про це можна не турбуватися. Досить просто пам'ятати, що ми про це повністю подбали. Хочете знати як? Добре, тоді кілька слів про переваги наших штапиків.

По-перше, це красиво... і зручно! Штапики влаштовані так, що догляд за вікном стає необтяжливим заняттям.

Геометрія штапиків VEKA така, що у готовому рішенні вони завжди встановлюються врівень з лицьовою поверхнею вікна, а якщо і виступають за її межі (як в профільній системі VEKA EUROLINE), то зовсім трішки.

Таке рішення вигідно вирізняє вікна із профілю VEKA з-поміж вікон більшості конкурентних систем, в яких штапик втоплений в порівнянні з лицьовою поверхнею пластикового профілю, в який він встановлений.

Геометрія штапиків VEKA така, що у готовому рішенні вони завжди встановлюються врівень з лицьовою поверхнею вікна, а якщо і виступають за її межі, то зовсім трішки.

Якщо штапик втоплений за основну лицьову поверхню, на місці його стику з рамою або стулкою утворюється поличка, на якій будуть накопичуватися пил і бруд, і щоб їх видалити, господарям вікон доведеться чималенько попітніти.

По-друге, в тому числі завдяки штапикам, вікна із профілю VEKA не «плачуть».

Що таке конденсат, який утворюється на поверхні вікна, напевно знає кожен з нас.

Причина його появи – волога, яка випадає у вигляді «роси» при зниженні температури повітря у приміщенні. Відбувається це завжди на найхолодніших поверхнях. І, як правило, у вікні найхолоднішою виявляється поверхня скла. Якщо мова йде про вікна, в яких встановлені склопакети, то це завжди поверхня скла, яка розташована найближче до краю склопакета, тобто до місця, де знаходиться так званий «місток холоду» – дистанційна рамка між склом, виконана, в більшості випадків, з алюмінію, який є дуже хорошим провідником тепла.

Штапики в пластиковому вікні: важливіші, ніж здаються

Щоб мінімізувати ризик випадання конденсату, в технологічно грамотно продуманих віконних системах це місце має бути приховане усередині пластику якомога глибше. Чим вищий штапик, тим глибше захований «місток холоду» у пластику, тим він краще «закутаний», тим вища температура на поверхні вікна і менша ймовірність випадання конденсату.

У профільних системах VEKA з монтажною шириною 70 мм висота штапика становить 21 мм, а в тепліших системах на кшталт Softline 82 вона збільшена до 25 мм.

Чим вищий штапик, тим глибше захований «місток холоду» у пластику, тим він краще «закутаний», тим вища температура на поверхні вікна і менша ймовірність випадання конденсату.

У більшості конкурентних систем (це стосується навіть найтепліших систем з монтажною шириною 80 мм і вище) висота штапика є стандартною і становить всього 18 мм.

З цієї причини в конкурентних системах ми часто спостерігаємо ситуацію, коли цей самий «місток холоду», тобто дистанційна рамка склопакета, лежить на поверхні, а отже знаходиться практично нарівні із пластиковим профілем. Це призводить до локального зниження температури на внутрішній поверхні вікна і значно підвищує ймовірність випадання конденсату.

Штапики в пластиковому вікні: важливіші, ніж здаються

Вибираючи вікна із профілю VEKA, ви дійсно можете думати про те, що є по-справжньому важливим і суттєвим, а не турбуватися з приводу дрібниць.

Ще статті про пластиковi вiкна