Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Види вікон для квартири

17 серпня 2020

Види вікон для квартириПерш ніж замовити вікна для свого будинку або квартири, корисним буде розібратися, якими бувають види пластикових вікон. Це допоможе зробити оптимальний і зважений вибір.

Види матеріалів вікон

Сьогодні віконні рами для квартир і будинків виготовляються переважно із двох матеріалів – з полівінілхлориду (ПВХ) і з дерева. Існують також алюмінієві віконні системи, але вони не настільки популярні, як ПВХ-профіль або дерев'яний брус.

Незважаючи на те, що полівінілхлорид і деревина дуже різні матеріали, вікна, які виготовляються з них, загалом мають схожі характеристики. Це не дивно, так як будь-які вікна виготовляються відповідно до будівельних та санітарних норм.

 Види вікон для квартири

Дерево цінується за умовну екологічність і унікальний зовнішній вигляд – текстуру і малюнок поверхні. Однак дерев'яні вікна в експлуатації вимагають набагато більшої уваги, а вибір порід деревини для вікон обмежений.

ПВХ-профіль для вікон практичніший, що і пояснює його широку популярність. Він довговічний, невибагливий в експлуатації, пропонує споживачеві безліч кольорів і фактур поверхні. Однак саме численність варіантів ускладнює вибір. Ця стаття допоможе вам скласти уявлення про те, якими бувають пластикові вікна.

На що звернути увагу при виборі вікон для квартири

Велика перевага для споживача ПВХ-вікон полягає в тому, що він може замовити вікна з певними властивостями і характеристиками в залежності від своїх потреб, переваг і від особливостей місця, де ці вікна планується встановити.

 Види вікон для квартири

Основні вимоги до вікон:

  • більш-менш хороша звуко- і теплоізоляція;
  • естетичний зовнішній вигляд;
  • функціональність;
  • доступна ціна.

У кожного замовника в цьому списку свої пріоритети. Так, для власника заміського будинку на першому місці стоять хороші теплоізоляційні властивості вікон, які допомагають знизити витрати на опалення. Однак дизайн, естетика оформлення і колір теж мають важливе значення.

Для квартири в тихому районі кращими будуть недорогі вікна, що відповідають стандартним будівельним нормам. Для жителя галасливого мегаполісу на перший план виходить звукоізоляція.

Які типи вікон оптимальні для гучних вулиць

Шум – це не просто надокучливі звуки. Доведено, що шумове забруднення навколишнього середовища шкодить здоров'ю. Тому, якщо будинок, в якому ви живете, розташований у шумному міському районі, поблизу аеропорту або жвавої автотраси, вибирайте вікна з хорошою звукоізоляцією.

Широкий ПВХ-профіль і антирезонансний склопакет – ось два головні компоненти вікон, на які варто звернути увагу в першу чергу.

 Види вікон для квартири

Велика ширина профілю подовжує шлях для звукової хвилі. Внутрішні перегородки профілю, що утворюють замкнуті камери, підвищують жорсткість профілю, а разом з нею і його звукопоглинальні характеристики. При переході з одного середовища в інше – з повітря в перегородку і знову в повітря – звукова хвиля розсіюється і поглинається, завдяки чому звук ефективно загасає.

Двокамерні антирезонансні склопакети відрізняються від звичайних неоднаковою шириною повітряних проміжків. Додатково ви можете замовити виготовлення склопакета із загартованого скла або триплекса – ці види шибок краще, ніж звичайне скло, опираються вуличному шуму.

Максимальні характеристики мають трикамерні склопакети. Однак через велику масу і високу вартість в житлових будинках вони використовуються рідко.

Типи вікон для спальних районів

У спальних районах проблема вуличного шуму не стоїть так само гостро, як поблизу промислових підприємств або центральних вулиць, інтенсивний рух транспорту по яким триває і вночі. Тому шумоізоляційні характеристики вікон можна відсунути на другий план, але варто звернути увагу на теплозберігаючі можливості. Погодьтеся, якщо в квартирі холодно взимку і спекотно влітку, про повноцінний відпочинок доведеться забути.

Енергоефективні вікна не дозволяють приміщенню переохолоджуватися взимку і перегріватися влітку, що допомагає знизити витрати на підтримку в оселі комфортного мікроклімату. Це має особливе значення, якщо у вашій квартирі встановлені лічильники тепла.

Види вікон для квартири

Широкі двокамерні склопакети мають найвищі теплозахисні характеристики. Для їхнього поліпшення внутрішній простір склопакета заповнюють інертним газом (аргоном або криптоном), які мають теплопровідність нижчу за повітря.

Для захисту від надмірного сонячного світла у вікнах, що виходять на південну сторону, застосовують тоновані стекла. Також можна замовити вікна з напиленням на поверхню скла шару оксиду металу, який ефективно відбиває теплові промені. Такі стекла працюють на збереження тепла взимку і проти перегріву влітку, при цьому, на відміну від тонування, металізований шар практично не поглинає видиме світло – освітленість кімнати не зменшується.

Які за формою вікна вибрати для квартири

Замовник може вибирати конфігурацію пластикових вікон (розмір і кількість стулок, спосіб їхнього відчинення) і зовнішній вигляд рам.

Виробники випускають різні моделі ПВХ-профілю, що відрізняються характеристиками і дизайном. Найпростіші моделі профільних систем використовуються для виготовлення вікон традиційного білого кольору. У них можуть встановлюватися як склопакети, так і одинарні стекла. Такі вікна замовляють у разі обмеженого бюджету, для тимчасового скління і для використання в допоміжних приміщеннях, наприклад, в коморах, бойлерних тощо.

Для житлових приміщень зовнішній вигляд вікон дуже важливий: вони повинні вписуватися до інтер'єру оселі і гармонійно поєднуватися з архітектурним стилем фасаду. Ламінація профілю змінює його зовнішній вигляд: плівка імітує колір і фактуру металу або різних порід дерева. При цьому вікна з боку приміщення і з боку фасаду можуть ламінуватися по-різному.

Не варто забувати про вибір фурнітури та інших опцій, які впливають на функціональність вікна. Так, дитячі замки, що встановлюються на вікна в дитячих кімнатах, не дозволять дитині відчинити вікно самостійно і вбережуть її від падіння назовні. Клімат-бокси і пристрої для мікропровітрювання знадобляться взимку: з їхньою допомогою кімната провітрюється, але не вихолоджується. Протисонячні жалюзі дозволяють регулювати світловий потік, що проходить крізь вікна, або відмовитися від фіранок. Грамотно підібрані аксесуари роблять вікно зручнішим.

ТОП 5 вікон для квартири

Компанія VEKA випускає кілька профільних систем, що відрізняються характеристиками. Профіль і фурнітура вікна підбираються так, щоб максимально пристосувати конструкцію до вирішення конкретних завдань. Ось найпопулярніші рішення.

Енергозберігаюче вікно

Найкращі теплоізоляційні параметри мають вікна, виготовлені з профілю Softline 82, особливими рисами якого є три контури ущільнення і монтажна ширина 82 мм. Цей профіль має максимальний серед всіх профільних систем опір теплопередачі і дозволяє встановлювати енергоефективні склопакети шириною від 24 до 52 мм. Для поліпшення теплозберігаючих характеристик вікна склопакет замість повітря заповнюють інертним газом – аргоном або криптоном. Поверхня профілю ламінується – на вибір замовника десятки варіантів зовнішнього вигляду вікон.

Шумозахисне вікно

ПВХ-профіль Softline 82 з сімома камерами гарантує також відмінний захист від вуличного шуму. Антирезонансний асиметричний склопакет із різною шириною камер ефективно захищає приміщення від зовнішнього шуму, особливо низькочастотного. Використання загартованих стекол або триплекса ще більше підвищує звукоізоляційні характеристики вікон.

Зламостійке вікно

 Види вікон для квартири

Протиударні стекла у складі склопакета, зламостійка фурнітура, запірні цапфи грибоподібної форми, які неможливо відтиснути монтуванням, захист від висвердлювання ззовні, ручки із замками, що не дозволяють відчинити вікно без ключа – в такій комплектації вікно стане для зломщика непереборною перешкодою. Якщо ви хочете убезпечити свій заміський будинок або живете в квартирі на першому чи останньому поверсі, подумайте про установку зламостійких вікон.

Вікно для дитячої

П’ятикамерна профільна система Softline пропонує покупцеві хороші теплоізоляційні характеристики, допускає використання склопакета товщиною до 42 мм. Система Softline рекомендується для вікон, розташованих на північній стороні або в тіні дерев і інших будівель, а також для дитячих кімнат.

Спеціальні дитячі замки убезпечать дитину від випадкового падіння з вікна, а протиударні склопакети з триплексу ніколи не поранять малюка уламками скла, якщо раптом під час ігор вікно випадково розіб'ють.

Просте вікно

 Види вікон для квартири

Компактний і надійний пʼятикамерний профіль Softline з монтажною шириною 70 мм – збалансоване поєднання ціни та якості. Два контури ущільнення, скління товщиною до 44 мм, ламінація, велике світлопропускання – все це робить Softline одним з найпопулярніших профілів для виготовлення пластикових вікон, що відповідають усім необхідним стандартам.

Ще статті про пластиковi вiкна