Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Багатошаровий монтаж віконних конструкцій. SOFTLINE 82. VEKAMOTION 82. Деталі монтажу

23 жовтня 2021

Зміст:
Віконні конструкції VEKA Softline 82
Комфорт і відмінний енергетичний баланс
Як уникнути затратних дефектів внаслідок неправильного монтажу?
Чому підготовка віконного отвору перед монтажем є настільки важливою і хто за це відповідає?
Від чого залежить правильний монтаж віконних блоків?
Теплий монтаж вікон

Потенційний покупець, який відвідує салон з продажу з метою вибору енергозберігаючих вікон, отримує інформацію про віконну конструкцію та її параметри, і, як правило, способом правильного монтажу та примиканням до будівельних конструкцій нехтує.

Правильний монтаж є своєрідним «страховим полісом» не лише для кінцевого споживача, а насамперед для салону з продажу, який буде мати справу з будь-якою можливою скаргою. 

Салони з продажу вікон, які не розуміють важливості правильного монтажу, відмічають високі витрати в пункті «скарги». 

Підбираючи правильні елементи для кріплення віконної конструкції разом з її герметизацією, ми уникнемо численних виїздів на рекламації, що, безсумнівно, приведе до задоволення клієнтів та подальшого зростання кількості замовлень. 

Віконні конструкції VEKA Softline 82

Тепло залишається всередині, а холод – ззовні. Семикамерні профілі віконних рам забезпечують теплоізоляцію без дорогих додаткових заходів.

Віконні конструкції VEKA Softline 82

Наважуючись на заміну старих віконних блоків на нові, виконані в системі VEKA Softline 82, ми суттєво знизимо споживання енергії. Це означає не лише зниження експлуатаційних витрат на будинок, але також і наш індивідуальний внесок у захист навколишнього середовища. Навіть під час суворої зими температура на внутрішній поверхні віконних рам не суттєво відрізняється від кімнатної. Завдяки застосованим рішенням, система ефективно запобігає появі таких небажаних явищ, як протяг або конденсація водяної пари на склопакетах. Скляна поверхня зберігає теплову енергію в приміщенні, поглинаючи та пропускаючи цінне сонячне тепло.

Економія енергії з VEKA Softline 82: це просто!

  1. Індивідуальний підбір склопакетів, у тому числі акустичних і протизламних, товщиною до 54 мм;
  2. 7-камерна система профілів ПВХ-U з відмінними ізоляційними властивостями Uf рами до 1,0 Вт / (м2К); 
  3. Три контури ущільнення з EPDM забезпечують оптимальний захист від вітру, дощу і шуму до 46 дБ; 
  4. Класична стулка з простим дизайном та контуром Softline 82 відповідає вимогам сучасної архітектури.

Комфорт і відмінний енергетичний баланс


Термографічні зображення 1
 Термографічні зображення 2

Термографічні зображення показують, де теплова енергія виходить з-під контролю. Червоний колір – це тепло, а отже, значна втрата енергії. Після професійної заміни віконних блоків на VEKA Softline 82 досягається значний енергетичний ефект від такої інвестиції: початкові втрати енергії майже повністю компенсуються.

За кольоровими рішенням віконний профіль може бути різним: від природних відтінків, що імітують дерево, до яскравих кольорів, які виглядають дуже оригінально, а також власна розробка кольорових рішень VEKA SPECTRAL.

VEKA SPECTRAL

Як уникнути затратних дефектів внаслідок неправильного монтажу?

Під пошкодженням слід розуміти значну втрату функціональності вбудованої віконної конструкції і параметрів стіни – поява вологи та плісняви на привіконних зонах, холодні протяги та промерзання. У результаті вологи, що міститься в теплому кімнатному повітрі, на холодних віконних поверхнях з’являється конденсат. Це явище можна спостерігати у повсякденному житті, наприклад у теплий день, виймаючи пляшку мінеральної води з холодильника, через деякий час на її поверхні з’явиться конденсат. У найгіршому випадку виникає необхідність виконання демонтажу та повторного монтажу вікон, а також оплати вартості робіт, пов’язаних, зокрема, з обробкою відкосів або ремонтом фасаду будівлі. Чим меншим був фінансовий внесок, тим більші витрати можуть виникнути.

Пліснява на привіконних зонах
Пліснява на привіконних зонах, що є результатом недостатньо ефективної вентиляції та неправильно сформованного вузла примикання віконної конструкції до стінового отвору.

Чому підготовка віконного отвору перед монтажем є настільки важливою і хто за це відповідає? 


Немає сумнівів, що інсталятор несе відповідальність за віконну конструкцію з герметичним монтажем, а це можливо тільки у випадку якісно підготовленої поверхні отвору до моменту встановлення в нього віконної конструкції. Підготовка отвору шляхом його вирівнювання є першим етапом робіт на будівельному майданчику, що обумовлює кінцеву герметичність багатошарового монтажу. Відповідальність, яка лежить на постачальнику послуги інсталяції, не завжди означає, що саме постачальник повинен вирівнювати отвори. З огляду на той факт, що цю діяльність можна кваліфікувати як виключно штукатурні роботи, постачальник може домовитися щодо цього питання із замовником та узгодити це в письмовому вигляді вже на стадії пропозиції, а також укласти в подальшому договір купівлі- продажу, щоб приступити до монтажних робіт тільки тоді, коли замовник самостійно подбає про рівні отвори за допомогою штукатурів та проінформує постачальника вікон про готовність приступати до робіт, що стосуються саме монтажу СПК. Якщо покупець не погодиться на цю умову, постачальник має право відмовитися від договору або додати платну послугу вирівнювання отвору в договір і провести її самостійно перед початком герметичного монтажу віконної конструкції.

Вирівнювання отвору теплоізоляційним розчином illbruck
Вирівнювання отвору теплоізоляційним розчином illbruck PR005 – це перший етап для отримання щільного з’єднання між вікном та конструкцією будівлі .

Від чого залежить правильний монтаж віконних блоків?


Монтаж віконних конструкцій згідно з ДСТУ забезпечується завдяки захисту поліуретанової піни, тобто за рахунок додаткового ущільнення з зовнішнього та внутрішнього боків віконного шва або ж завдяки застосуванню багатофункціональної, попередньо стислої стрічки, що саморозширюється (ПСУС), – одного продукту, який одночасно задовольняє вимоги всіх трьох шарів з’єднувальних швів.

Багатофункціональна стрічка, що саморозширюєтьсяillbruck TP650 illmod Trio

Багатофункціональна стрічка, що саморозширюється illbruck TP650 illmod Trio

Зовнішня ізоляція

Зовнішня ізоляція захищає термоакустичну ізоляцію, що знаходиться в середньому шарі з’єднувального шва, від впливу сильного дощу, вітру і ультрафіолетового випромінювання. Захист від потрапляння води в ізоляційний шар дозволяє одночасно виводити водяну пару назовні з’єднувального шва, тим самим висушуючи його в режимі реального часу – ізоляційний шар постійно залишається сухим, повністю зберігаючи свої ізоляційні властивості.

Термоакустична ізоляція

Для забезпечення довготривалої функціональності термоакустичної ізоляції середній шар повинен бути захищений від атмосферних впливів та проникнення теплого вологого повітря з боку приміщення.

Внутрішня ізоляція

Внутрішня герметизація захищає від проникнення вологого теплого повітря з приміщення в термо- акустичну ізоляцію (поліуретанова піна) в узлах примикань в холодні дні, в результаті чого середній шар залишається сухим і добре виконує функції ізолятора. 

Монтаж віконних конструкцій згідно з ДСТУ

ПОВНА ВЕРСІЯ БРОШЮРИ ДОСТУПНА ДЛЯ ЗАВАНАЖЕННЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ: 
https://veka.ua/upload/VEKA_illbruck_2021.pdf

Ще статті про профілі VEKA