Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Фасадна система VEKA

18 жовтня 2018

Фасадна система VEKAТехнологи компанії VEKA постійно працюють над поліпшенням конструкцій віконних профілів. Одними з останніх новинок стали артикули, які оптимальним чином підходять для створення фасадних систем. Йдеться про 70-мм профільних системах Softline і Topline, які дозволяють пропонувати замовникам оригінальні рішення.

Нові опції доступні завдяки доопрацьованим фасадним з'єднувачам. Тепер вони відрізняються наступними перевагами:

- Максимальне спрощення монтажу

Одна з основних проблем при монтажі фасадних конструкцій з ПВХ полягає в необхідності проведення великого об'єму робіт безпосередньо за місцем установки фасадних елементів. Нова фасадна система дозволяє провести підготовчі роботи на виробництві в максимально повному об'ємі і гарантує високу точність складання на фінішному монтажі. Це досягається тим, що в рами збоку ніжок клацають дистанційні вставки з поліаміду. Ці ж вставки служать правильному позиціонуванню армуючого профілю.

- Універсальність застосування нових фасадних з'єднувачів

Одним з важливих результатів нових розробок стала можливість використання невеликої кількісті профілів для проектування і виготовлення конструкцій з використанням як вертикальних, так і горизонтальних з'єднувачів. Це стало можливим багато в чому завдяки тому, що незалежно від розміру конструкції і площини з'єднання (горизонтальної, вертикальної або навіть похилої площини) проміжок між рамами, що сполучаються, завжди залишається рівним 30 мм.
При цьому, залежно від вимог статики, існує можливість використання різних видів армування, у тому числі і додаткового листового армування товщиною 10 мм і габаритними розмірами від 50 мм до 100 мм.

Фасадні з'єднувачі дозволяють також зібрати витягнуту по вертикалі конструкцію, що складається з декількох елементів. При цьому існують різні способи перенесення вагового і статичного навантаження елементів фасадної конструкції на несучі конструкції самої будівлі. У програмі передбачена також можливість закриття торців плит перекриття, що виходять на фасад, що може бути важливим при склінні фасадів сходових клітин.

Фасадні вертикальні з'єднувачі дозволяють зробити елемент конструкції заввишки до 4.2 м. При цьому максимальна ширина кожного окремого елементу конструкції може бути також до 4,2 м.

За наявності плити перекриття є можливість передати на неї вагове і статичне навантаження через горизонтальний з'єднувач і металевий куточок. Це рішення можливе при ширині елементу до 4,2 м. У тому випадку, коли немає можливості передати навантаження на плиту перекриття, це можна зробити, використовую той же самий профіль і відповідний армуючий профіль. Максимальна ширина при цьому - 2 м.

Нові фасадні з'єднувачі можна комбінувати із вже наявними в програмі VEKA фасадними з'єднувачами, добірними і допоміжними профілями.

Фасадні з'єднувачі дозволяють не лише передати навантаження на частину будівель, що несуть і виконують роль температурних компенсаторів, даючи можливість елементам конструкції здійснювати температурні деформації до 4-х мм.

Для зручності монтажу передбачені не лише спеціальні застави, що спрощують монтаж горизонтальних з'єднувачів, але і спеціальні опірні анкерні планки, які кріпляться на вертикальних з'єднувачах і дозволяють виставити їх по висоті, а також монтувати фасад в зоні утеплювача, передаючи навантаження на несні конструкції стіни.

Невелика кількість профілів в системі фасадних з'єднувачів, єдина схема їх застосування значно спрощує розрахунок і гарантує переробнику при невеликих складських запасах профілів, вирішити велику кількість архітектурних завдань. У тому числі і проектування фасадів з можливістю використання внутрішніх стін будівлі.

Ще статті про профілі VEKA