Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового

28 серпня 2020

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластиковогоКомпанія VEKA представляє інноваційну розробку: рішення, яке об'єднало в собі найкращі властивості алюмінію і ПВХ.

Виробники вікон із ПВХ-профілю так чи інакше з інтересом поглядають на ринок рішень із алюмінію. Та й запити від споживачів змушують замислитися. Багатьох зупиняє певна трудомісткість виробництва таких вікон: на відміну від автоматизованої системи створення рішень із ПВХ, з алюмінієвими – чимало копіткої і фактично ручної роботи. Також, так само як і у випадку з металопластиковими вікнами, є певні рамки того, де і в яких форматах можуть використовуватися рішення з алюмінію. І, мабуть, чи не найбільший головний біль: обмежена кількість на вітчизняному ринку надійних постачальників профілю для таких вікон.

Все це впливає і на строки виготовлення таких замовлень, і на їхню вартість, і на відповідь на питання: «А чи потрібно мені це взагалі?». Але найближчим часом ситуація може разюче змінитися разом із появою на ринку рішення AluConnect від VEKA.

Що представляє собою новинка від світового виробника якісного ПВХ-профілю?

VEKA Aluconnect – рішення, що об'єднує переваги двох матеріалів, ПВХ і алюмінію і відкриває перед переробниками нові можливості.

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового

Можливість створювати алюмінієві вікна швидше й економічніше

Це рішення дозволяє використовувати технологію зварювання кутів, що вперше робить можливим промислове виробництво віконних блоків без кутових з'єднувачів та інших додаткових деталей. Також слід враховувати, що у виробництві металевих вікон, як і раніше, зберігається безліч ручних операцій; тим часом багато етапів виготовлення пластикових вікон вже в значній мірі автоматизовані (для випуску в промислових масштабах). Таким чином, завдяки використанню вищезгаданої технології алюмінієві вікна можна виробляти набагато швидше й економічніше, ніж це робилося раніше.

Можливість використання стандартних компонентів

Ще одна перевага: за допомогою VEKA AluConnect можна у значній мірі використовувати фурнітуру і сполучні профілі з сектора ПВХ. Порівняно зі звичайними алюмінієвими вікнами, встановлені на заводі і зварені там же ущільнення дозволяють відмовитися від трудомісткої ручної вставки. Більше того, профілі можуть постачатися вже з порошковим покриттям потрібного кольору. Це оптимізує і раціоналізує виробництво, роблячи його більш доцільним з економічної точки зору.

Можливість розраховувати на більше:

● Більше стабільності

Запатентована технологія приклеювання алюмінієвих деталей до несного профілю з ПВХ створює міцне з'єднання обох матеріалів: це дозволяє виготовляти вікна великих форматів, щодо яких діють такі ж обмеження габаритних розмірів, як і щодо класичних конструкцій з алюмінію.

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового  

● Більше теплоізоляції

Використання алюмінієвих профілів в якості елементів жорсткості дозволяє відмовитися від сталевого армування профілю стулки, що, природно, сприяє посиленню теплоізоляційних властивостей. Розрахунковий коефіцієнт теплопередачі складає 1,1 Вт/м2К, що набагато нижче рівня традиційних алюмінієвих вікон. Завдяки цьому в системах VEKA AluConnect можна не використовувати додаткові ізоляційні матеріали.

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового  

● Більше краси

Витончені лінії вікна в поєднанні з характерним зовнішнім виглядом алюмінієвої конструкції є відмінною рисою цієї сучасної віконної системи і відповідають найвищим вимогам із точки зору дизайну, естетики та житлового комфорту.

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового  

● Більше турботи про екологію

Для VEKA екологія – не порожній звук. Піклуючись про збереження природи, ще в 1993 році компанія впровадила проект збору і переробки віконних блоків із ПВХ, які з тих чи інших причин втратили придатність. Тим самим було покладено початок формуванню повноцінної галузі рециклінгу будівельних матеріалів. І алюмінієві вікна VEKA AluConnect можуть подаватися в замкнутий цикл рециклінгу так само, як і металопластикові: перероблятися на підприємствах замкнутого циклу – наприклад, на заводі VEKA Umwelttechnik в Берінгені.

VEKA AluConnect: алюмінієве вікно за технологією металопластикового  

Коли очікувати?

Наразі VEKA, незважаючи на корективи, які внесла в бізнес-планування всього світу пандемія, закінчує підготовку до старту пробних виробничих процесів спільно з окремими замовниками. Перші "ластівки" повинні зійти з конвеєра приблизно у другій половині 2020 р., після чого компанія планує впровадження AluConnect до широкого виробництва і реалізацію перших проєктів.

VEKA – ми створюємо можливості!

Ще статті про профілі VEKA