Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

10 листопада 2021

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантованаВід білого до чорного

Металопластикові вікна, які зараз встановлюють у будинках, давно перестали нас дивувати, адже ПВХ-вікна посіли лідируюче місце під час скління. А ось при виборі кольору конструкцій не лише приватні замовники, а й будівельні компанії останнім часом все частіше віддають перевагу вікнам із кольоровою ламінацією. Причому популярна донедавна гама під дерево — це вже майже вчорашній день. Їй на зміну прийшли оригінальніші та сміливіші рішення – у тренді насичені та глибокі кольори, всі відтінки сірого та останній писк сезону – провокаційний чорний.

Однак важливо пам'ятати, що ламінація має бути якісною, а якісною може бути лише оригінальна. Та, що виконується на заводі VEKA!

Про етапи виробництва ламінованого профілю, а також чому важлива саме ОРИГІНАЛЬНА ламінація від VEKA розповідається в цій статті.

По-перше: профіль має пройти жорсткий контроль якості, такий, як у лабораторії VEKA. Умовою початку ламінації є надходження на лінію якісної основи – ПВХ-профилю. Усі заводи концерну VEKA на кожному етапі виробництва, від сировини та готового ПВХ-профілю, проводять відповідні випробування для контролю якості. Вже готовий профіль у лабораторії VEKA перевіряють на такі показники як його геометрія, міцність, колір, крихкість і т.д. Адже відповідність цих показників впливає на майбутню якість приклеювання та утримання ламінаційної плівки.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Що таке ламінація і чим вона відрізняється від фарбування

Ламінація – це процес нанесення кольорової плівки на профіль. Виконується вона за допомогою накочування плівки на основу за високої температури. Перед запуском процесу ламінації на виробництві VEKA кожна партія плівки проходить певні тестування, у тому числі й адгезійні властивості. Цей процес відбувається безпосередньо на виробництві, а також окремо в лабораторії VEKA. І лише після отримання позитивних результатів тестування розпочинається подальший процес ламінації профілю. Зробити це можна лише в умовах виробництва на високопрофесійному устаткуванні, що виключає ламінацію «в домашніх» умовах.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Наступним етапом, який обов'язковий і дотримується при виробництві оригінального профілю, що ламінується, є етап, коли профіль «відпочиває». Тобто після того, як нанесена плівка, профіль повинен «відлежатися», щоб при подальшій експлуатації уникнути можливого передчасного відшарування плівки.

На завершення процесу ламінації, вже готовий профіль знову потрапляє в лабораторії VEKA для проходження контролю якості. У лабораторії VEKA з ламінованим профілем додатково проводяться близько 8 тестів на якість, наприклад: тестування на термостійкість, на міцність нанесеної ламінаційної плівки, тестування на механічні пошкодження, міцність адгезії, міцність на відрив і стійкість ламінованого профілю до ударів при мінусової температурі.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Саме тому процес виготовлення ПВХ-вікон з ламінацією займає більше часу, ніж виготовлення білих конструкцій.

Які види ламінації існують

Ламінацію вікон можна замовити різну, все залежить від переваг та функціонального призначення конструкцій.

Одностороння ламінація – такі вікна мають кольорове покриття лише з одного боку – або із зовнішнього, або з внутрішнього. Все залежить від функціонального призначення конструкцій. Наприклад, якщо фасад будинку не передбачає встановлення вікон, відмінних від білих, а інтер'єр – навпаки можна підтримати певною ламінацією. Або зовнішня поверхня вікна ламінується під колір екстер'єру будівлі, а внутрішня залишається білою.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Двостороння ламінація – передбачає ламінацію з обох боків конструкції. Колір ламінації кожної зі сторін може бути однаковим або різним, що дозволяє лаконічно «вписати» вікно або двері як в інтер'єр приміщення, так і в загальний вигляд будівлі.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Ламінація в масі - означає, що основа профілю, яка спочатку має білий колір, буде сірою, коричневою або кольору «карамель».

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Переваги ламінованих вікон, ексклюзив від VEKA

В колірній карті VEKA налічується десятки кольорів ламінації – від стандартних до ексклюзивних, профілі з ламінацією стійкі до механічних пошкоджень та атмосферних опадів, у тому числі і до високої сонячної активності.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Але одним, мабуть, з основних переваг ламінації є можливість не тільки підібрати гаму кольорів, що сподобалася, але ще й текстуру поверхні. І тут явним фаворитом є ексклюзивна розробка колекції SPECTRAL, в якій VEKA втілила свої власні інновації та знання. Унікальність цієї ламінації полягає в її особливій soft-touch поверхні, а також відрізняється стійкістю до стирання, пошкоджень, УФ-випромінювань, атмосферних впливів та дій хімічних речовин. В арсеналі VEKA SPECTRAL п'ять кольорів: графіт, антрацит, умбра, сірий та білий.

Оригінальна ламінація від VEKA – якість гарантована

Для найсміливіших замовників є неординарне рішення – ламінація у чорний колір Jet Black. Цей провокаційний відтінок буквально нещодавно увірвався у світ віконної індустрії та вже підкорив дизайнерські уми.

Висновок

Вибираючи ламінацію вікон, слід враховувати як інтер'єрні рішення, розташування кімнат, та їх функціональне призначення. Для вікон, що виходять на північний бік, краще зупинити свій вибір на світліших кольорах ламінації, яскраві кольори можна вибрати для дитячих, а ось темніші, вишуканіші рішення підійдуть для оформлення приватних котеджів. Слід пам'ятати, що конструкції з ламінацією виготовляються значно довше та коштують дорожче, ніж білі. Але щоб ламінація радувала око довгі роки, вона повинна бути тільки оригінальною! А виготовленням готових кольорових віконних та дверних конструкцій мають займатися професіонали, такі як партнери VEKA, контакти яких можна знайти на нашому сайті veka.ua

Ще статті про профілі VEKA