Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Чим небезпечні профільні 'економ-системи'

18 жовтня 2018

Чем опасны дешевые ПВХ системы?З кожним роком ПВХ-вікна дорожчають:з жалем віконники і профілісти змушені визнавати, що заміна старих віконних конструкцій на нові - задоволення недешеве. Не дивно, що ринок заполонили так звані "об'єктні системи" класу "В" (їх також можуть називати полегшеними або тендерними). Причому роблять їх і європейські компанії, і азіатські, і турецькі.

Чому об'єктних профілів з'явилося так багато? Відповідь очевидна: на них доводиться витрачати мінімум сировини, відповідно, вдається істотно знизити витрати на виготовлення продукції і встановити більш ліберальний цінник. До того ж з огляду на специфіку нашого ринку, де вартість віконної конструкції обчислюється, виходячи з кількості погонних метрів, а не за вагою конструкції, замовники можуть навіть не звернути уваги на відміну в товщині стінок в кілька десятих міліметрів між різними профілями. Тим часом, за своїми характеристиками вони буду дуже сильно відрізнятися. Вибираючи неякісні конструкції, ви ризикуєте не тільки зіткнутися з проблемами тепловтрат і протягів, а й, можливо, менше ніж через рік будете змушені знову витрачати гроші, щоб замінити вікна. Нижче ми перерахуємо неприємні наслідки, з якими ви можете зіткнутися, купуючи об'єктні системи.

Зниження міцності кутових з'єднань

Якщо порівнювати якісні профілі, виготовлені відповідно до європейских стандартів, і системи економ-класу, то різниця в міцності кутових з'єднань складе більш ніж 25% (об'єктні профілі різних виробників при випробуваннях на механічну навантаження показують 61-81% в порівнянні з виробами класу "А "). Оскільки кутові елементи піддаються постійному навантаженні (вітер, вага самої конструкції), зниження міцності негативно позначається на довговічності вікон.

Невеликий термін служби

Установка пластикових вікон боляче б'є по гаманцю. Звичайно ж, замовники розраховують, що наступного разу зіткнуться з необхідністю заміни конструкцій не раніше, ніж через кілька десятків років. Однак вирішивши заощадити на об'єктних системах вони, швидше за все, будуть розчаровані.

Термін експлуатації кутових з'єднань вікон, виготовлених відповідно до європейских нормативів, при нормальних навантаженнях становить близько 50 років. А ось для полегшених систем цей показник у багато разів нижче - трохи понад 200 днів!

Варто взяти до уваги й погану стійкість до впливів навколишнього середовища у систем економ-класу. Товщина стінок профілів постійно зменшується: за 40 років вони "худнуть" на 0,7 мм. Тепер уявіть, на що перетворяться вікна з об'єктних профілів! Зі стінками 1,8 мм їх можна буде проломити, просто сильно натиснувши на раму. Звичайно ж, ні про які тепло- і звукоізоляційні характеристики говорити не доводиться.

Полегшене посилення

Нарешті, істотним недоліком дешевих профілів є полегшене армування. Замість того щоб встановлювати армуючий елемент замкнутого перетину, виробники йдуть на експерименти. І якщо у профілів класу "А" недостатнє посилення частково компенсується завдяки товщині стінок профілів, то ось надійність тонкостінних систем під великим питанням. В результаті статичні показники у вікон низькі, стулки провисають, та й надійність конструкції в цілому залишає бажати кращого.

Італійський досвід

Здавалося б, у чому проблема? Якщо люди готові платити за системи економ-класу, то чому б віконникам не продовжувати пропонувати їх? На жаль, засилля на ринку об'єктних систем негативно позначається і на промисловій культурі в цілому, і на репутації пластикових вікон.

Як приклад можна навести ситуацію, що склалася свого часу в Італії. Після чергового стрибка цін виробники влаштували справжні перегони, прагнучи запропонувати споживачам якомога дешевші вікна. Однак зниження якості профілів призвело до абсолютно протилежного ефекту! Спочатку покупці масово скуповували дешеві вікна, проте їх катастрофічна ненадійність привела до того, що конструкції з ПВХ стали сприймати як ширужиток, від якого краще відмовитися зовсім. Кількість продажів скоротилося в рази, відповідно, віконні компанії перестали отримувати прибуток. Минуло чимало часу, потрібні були значні витрати на рекламні кампанії, щоб італійці знову звернули увагу на пластикові вікна і переконалися, що далеко не всі вони відрізняються поганою якістю.

Політика демпінгу - це шлях в нікуди. Якісні профілі не можуть коштувати дешево, і покупці, замовляючи віконні конструкції, повинні це чітко розуміти.

Політика компанії VEKA

На відміну від деяких інших виробників, які через підвищення цін почали поставляти на наш ринок профілі В-класу, компанія VEKA зайняла принципову позицію, пішовши проти течії. Було вирішено повністю відмовитися від виготовлення об'єктних систем. Причому щоб довести, що низькопробна продукція ніколи не буде проводитися на наших заводах, ми добиваємося, щоб кожне виробництво проходило перевірку і отримувало сертифікат якості - один з найбільш авторитетних і строгих у Європі. Пропонуючи продукцію нашої компанії, віконники повинні бути впевнені, що вона не підведе.

Компанія VEKA усвідомлює, що в умовах зростаючих темпів будівництва використання об'єктних систем призведе до негативних наслідків. Ми дотримуємося консервативних поглядів, вважаючи, що тільки завдяки якісній продукції можна утвердитися на ринку і завоювати повагу клієнтів. Профілям VEKA можна довіряти!

Ще статті про профілі VEKA