Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

"Замірник вікон" - нова програма для ефективної роботи віконної компанії

11 грудня 2015

Нова програма, розроблена компанією VEKA для Apple-пристроїв, дозволить удосконалити роботу майстра по виміру, оптимізувати не тільки його робочий процес, але і всієї компанії.

Найважливіші якості віконного бізнесу - це точність і акуратність. "Папка переробника" VEKA повна самих різноманітних вимог та приписів, обмежень і допусків, іноді йдеться про необхідність дотримуватися розмірів і допусків, які обчислюються десятими частками міліметра. Така вимогливість більш ніж виправдана; необхідність суворого дотримання технічних правил доведена багаторічним досвідом роботи VEKA в самих різних країнах, досвідом, який підтверджує: без точного і акуратного підходу до роботи домогтися якісного результату у віконній справі неможливо. Неможливо зробити хороше, якісне вікно, якщо ставитися до рекомендацій і приписів системного розробника як до якоїсь прикрої перешкоди. Не вийде домогтися гарного результату при монтажі вікна, якщо робити велику частину робіт "на око", а заміри робити підручними засобами.

"Замірник вікон" - нова програма для ефективної роботи віконної компанії

І відповідальність системного розробника полягає не тільки в тому, щоб максимально докладно прописати необхідні вимоги та обмеження, але й надати інструменти, які дозволять дотримуватися якості на всіх етапах проектування і виробництва вікна. А починаються ці процеси з процедури виміру, і тому новий додаток VEKA "Замірник вікон" присвячено саме процесам, складовим виміру, його організації та управління.

Перший крок - це збір даних.

Замірник - ключова фігура в створенні нового вікна. Він є першим галузевим експертом, з яким стикається замовник; його повноваження і компетенції, його навички та знання щодо вікна істотно відрізняються від того, що розповідала замовнику "дівчинка-менеджер в офісі". Замірник фактично проводить експертизу пройому (що особливо важливо в наших умовах, коли два пройоми, які виглядають абсолютно однаково на схемі, на ділі дуже серйозно можуть відрізнятися один від одного), підбирає оптимальне рішення для кожної конкретної ситуації. "У нашій роботі не може бути дрібниць, - вважає інженер по вимірах компанії СПК Дмитро Горєлов. - Перша складність, з якою стикається початківець замірник - це необхідність врахування безлічі "дрібниць", що впливають у підсумку на якість вікна. Тому багато компаній випускають для своїх замірників спеціальні формуляри, бланки виміру, замірні листи, щоб на об'єкті замірник нічого не забув".

"Замірник вікон" - нова програма для ефективної роботи віконної компанії

Новий додаток VEKA ефективно вирішує ці питання, допомагаючи у виборі стандартних інформаційних полів, наочно позначаючи і підсвічуючи їх. Таким чином, фахівець по виміру не залишить без уваги як основні поля, які стосуються клієнта, так і характеристики будівлі, і отвору. Всі поля "Замірника вікон" прописані виходячи з практики робіт по виміру, серед них немає жодного "зайвого" або "непотрібного". Більше того - інформація про клієнта, а також вихідні дані, що впливають на вибір проекту майбутнього вікна, завжди знаходяться під рукою. "Навіть самий акуратний замірник стикається з проблемою зберігання і систематизації даних, - вважає інженер компанії БФК Олексій Мячин. - Новий додаток VEKA дозволяє мати все в одному місці, при цьому форма представлення даних про тип будівлі, року споруди, особливостях чвертей і т.п. дозволяє швидко і легко орієнтуватися в базі зроблених замірів, легко знаходити потрібні дані. І нічого ніде не губиться".

"Замірник вікон" - нова програма для ефективної роботи віконної компанії

Збір даних - це перший процес, який "Замірник окон" переводить на якісно новий рівень. У нашому наступному матеріалі ми розповімо про те, як при вимірі складається проект нового вікна.