Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

"ВЕКА Україна" провела семінар з Держпрограми енергоефективності та системи електронних закупівель

13 травня 2016

13 травня в центральному офісі "ВЕКА Україна" для партнерів компанії відбувся семінар, присвячений питанням енергоефективності та системі електронних закупівель.

У рамках семінару представник Ощадбанку Тетяна Борзих розповіла про основні засади Державної програми енергоефективності, яка стартувала ще в минулому році, а в цьому успішно триває. Вимоги до вікон порівняно з торішніми не змінилися: профіль - не менше 70 мм (5 камер), склопакет - енергозберігаючий 32 мм і більше, фурнітура - поворотно-похила для стулок. Крім того, в цьому році в Ощадбанку введена спрощена система державної компенсації на придбання енергозберігаючих пластикових вікон і дверей. Тепер не обов'язково оформляти на себе кредит, можна сплатити всю суму за рахунком і отримати грошове відшкодування на свій рахунок протягом трьох місяців. Після отримання гроші можна вільно зняти з розрахункового рахунку. Цей варіант зручний тим людям, які в силу якихось обставин не можуть отримати довідку про доходи за останні 6 місяців або не відповідають віковим вимогам банку.

Також у рамках семінару Христина Гуцалова, координатор системи ProZorro, розповіла про нову форму електронних закупівель та всіх її перевагах. З самого початку головним принципом побудови ProZorro була прозорість, яка закладена навіть у назву системи, і ця назва повністю виправдана  – будь-який бажаючий може дізнатися інформацію про заявлені тендери, предмет закупівель, планової та фінальної вартості лотів тощо. Один з ключових принципів системи – зручність, як для замовників, так і для постачальників. Саме з цією метою був розроблений новий сайт ProZorro. Нова система дозволяє контролювати закупівлі окремих міністерств, відомств, державних компаній або місцевих органів влади, а також перешкоджає корупції.

Он-лайн трансляція семінару відбулася на каналі: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine

Відео запис семінару можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=uP8g8t-g2G4