Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Підвищення критеріїв енергоефективності вікон в Програмі IQ energy

30 січня 2018

У рамках Програми IQ energy з метою підвищення енергоефективності житла в Україні з 1 лютого 2018 року будуть змінені критерії енергоефективності для категорії продукції "Вікна". Особливу увагу необхідно  звернути партнерам і клієнтам-жителям другої температурної зони України (Закарпаття, Одеська, Миколаївська, Херсонська та Запорізька області), для яких ці зміни є істотними.

Так, усі вікна, які будуть реалізовуватися в кредит після зазначеної дати за Програмою IQ energy повинні мати показник приведеного опору теплопередачі не менше 0,75 м2К/Вт незалежно від температурної зони експлуатації.

Відповідно, на сайті IQ energy в Каталозі Технологій будуть видалені усі продукти (віконні конструкції), які не відповідають зазначеному критерію. Крім того, буде видалено фільтр по температурних зонах (І-а та ІІ-а). З цього часу усі вікна, які залишаться на сайті, будуть прийнятними для застосування незалежно від регіону України.

Також, окрім загального критерію енергоефективності, до продукції будуть застосовані додаткові критерії прийнятності, а саме:

  • Склопакет повинен мати дві або більше повітряних камер (більше не підтримуються однокамерні склопакети);
  • Товщина профільної системи (непрозорої частини) віконної конструкції повинна бути не меншою ніж 70 мм (не підтримуються 3-х та 4-х камерні 58 мм та 60 мм системи);
  • Товщина непрозорого заповнення віконних конструкцій (сендвіч-панелі) повинна бути не меншою ніж 32 мм. 

Для підтвердження зазначених критеріїв при верифікації проектів клієнтам буде необхідно обов’язково надавати фото етикеток (маркування) на склопакеті із зазначенням його формули та фото, що показують кількість камер та товщину профілю. Приклади таких фото:

 Додатково, інформація про правила підготовки таких фотографій буде представлена у «Вимогах щодо документального оформлення проектів IQ energy».