Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Компанія VEKA провела чергову лекцію про енергоефективні вікна у «Школі обізнаного киянина"

21 грудня 2016

Компанія VEKA Україна, в рамках "Школи обізнаного киянина" (ШОК), провела в приміщенні КМДА чергову лекцію, яка була присвячена темі вибору енергоефективних вікон і дверей. Керівник технічного відділу компанії VEKA Костянтин Костюк розповів про всі нюанси виготовлення та встановлення енергоефективних вікон і дверей, а також про вимоги до монтажу, на які необхідно звертати увагу.

На жаль, умови українського ринку поки не дають можливості споживачеві вільно покладатися на підприємців, щоб отримати необхідний результат. Тому споживачеві доводиться самому розумітися у виробництві та установці, щоб отримати гарне і бездоганно встановлене вікно. Під час чергової лекції у "ШОК" експерти віконної галузі ділилися з "шокерами" інформацією про технічні характеристики енергоефективного пластикового вікна, нюансами монтажу, а також розповіли про фактори, що впливають на показники енергоефективності.

Компанія VEKA провела чергову лекцію про енергоефективні вікна у «Школі обізнаного киянина"

Старі, зношені вікна з часом доводиться міняти, оскільки за ними не тільки складно доглядати, вони вже не відповідають вимогам енергоефективності так безпеки. Так замовники у своїй більшості зупиняють вибір на металопластикових вікнах і дверях. Про те, як не помилитися під час вибору енергоефективних вікон і дверей, розповів Костянтин Костюк.

Компанія VEKA провела чергову лекцію про енергоефективні вікна у «Школі обізнаного киянина"

На основі інфографіки Костянтин Костюк показав, як змінюється температурний режим усередині приміщення, а також утворюється конденсат, в залежності від встановлення одно-, двокамерних вікон, а також вікна з одним склом. "Всі властивості вікна з энергопередачі працюють тільки тоді, коли вікно правильно зроблено, і коли у вікні встановлена відповідна фурнітура", - підкреслив технічний фахівець VEKA.

Крім опору теплопередачі існує ще одна важлива властивість вікон - повітропроникність і водонепроникність. На ці характеристики впливає відстань між точками притиску, яка не повинна перевищувати 700 мм. Ця відстань безпосередньо впливає на повітропроникність. Як правило, ці та інші характеристики вікон випробовуються на заводі VEKA на спеціальних стендах.

Компанія VEKA провела чергову лекцію про енергоефективні вікна у «Школі обізнаного киянина"

Підводячи підсумок за вибором вікна, Костянтин Костюк дав рекомендації: скільки камер має бути в склопакеті і яке скло дасть бажаний рівень енергоефективності, а також яким повинен бути завширшки профіль в енергоефективному вікні.

"Також хотілося звернути вашу увагу, що вікна можуть мати захисні характеристики. Для того щоб убезпечити своє житло від несанкціонованого проникнення, необхідно вибирати вікна, оснащені протизламною фурнітурою і які мають протиударний склопакет зі склом триплекс", - додав доповідач.

Компанія VEKA провела чергову лекцію про енергоефективні вікна у «Школі обізнаного киянина"

Також особливу увагу Костянтин Костюк порадив звернути на монтаж СПК. Зокрема, на монтажний шов, на який з боку вулиці діє волога і сонце. Монтажна піна під впливом зовнішніх факторів руйнується. Тому монтажний шов повинен бути закритий спеціальними стрічками як з зовнішньої сторони, так і з внутрішньої, а в ідеалі – спеціальним герметиком. Крім того, технічний фахівець звернув увагу на те, якою повинна бути відстань від кута до точки кріплення і між самими точками кріплення вікна, щоб вікно відповідало всім вимогам.

Всі ці знання, безумовно, дають споживачеві можливість проконтролювати якість вікон і якість їх монтажу, що в свою чергу дасть можливість заощадити на втратах енергії житла, дозволить захистити його від впливу зовнішнього середовища та спроб несанкціонованого проникнення.