Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Компанія "Оконіка" стала учасником програми IQ energy

14 квітня 2016

Компанія "Оконіка", партнер VEKA Ukraine, стала учасником програми IQ energy і тепер представлена в каталозі продукції енергоефективності.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписав договір з трьома українськими банками про співпрацю в реалізації програми фінансування енергоефективності в житловому секторі України IQ energy.

Загальний обсяг фінансування проекту становитиме 75 млн. євро. Програма підтримується грантовим фінансуванням (15 млн. євро.) з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P), найбільшим донором якого є Європейський Союз.

Програма IQ energy грунтується на найкращому досвіді енергозбереження в 22 країнах світу. Метою програми є поліпшення рівня енергоефективності житлового сектора України завдяки новим технологіям і устаткування вищої якості.

Кредити будуть надаватися зацікавленим власникам житла, в тому числі, індивідуальним власникам житла, групам власників житла, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житловим кооперативам. Крім фінансування, програма надає своїм учасникам консультаційні послуги з питань енергоощадного обладнання та технологій.

Також, в залежності від обраних заходів енергоефективності, інвестиції в прийнятні технології і матеріали можуть відповідати вимогам на стимулюючі платежі в розмірі 15%-20% від суми інвестицій для фізичних осіб та 25%-35% — для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).