Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

«VEKA. Вікно в Японію » — презентація в Харкові

20 жовтня 2021

«VEKA. Вікно в Японію » — презентація в ХарковіМожливості VEKA не обмежуються тільки архітектурним середовищем, а й поширюються на специфічні завдання. Металопластикові обрамлення послужили художнім оформленням робіт, представлених гостям під час вечора. Мова про японські гравюри з приватної колекції Костянтина Ковшевацького, головного редактора PRAGMATIKA.MEDIA і організатора заходу, які були презентовані в Муніципальній галереї Харкова.

У просторі галереї крізь «вікна» VEKA дивляться на нас жителі японських міст XIX в. з їх земними насолодами, тягарем і пороками. Борці сумо, актори театрів, красуні «веселих кварталів», рибалки і торговці — героями японських гравюр укійо-е стають представники третього стану. В деталях одягу, речах домашнього вжитку, інтер'єрах відображені стародавні традиції і ритуали, а в кожному зображеному предметі міститься безліч смислів. Тут немає нічого випадкового. Птахи, візерунки, квіти символічні й оповідають про історію персонажів. У цих роботах, як в японській поезії, багато повітря і змістовної порожнечі.

Більш докладно про те, як проходила презентація в Харкові виставки «VEKA. Вікно в Японію », читайте в новому номері PRAGMATIKA.MEDIA: https://pragmatika.media/veka-okno-v-japoniju/

Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine