Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

В Україні стартував проект OptimaHouse

12 вересня 2014

3 вересня в Києві відбувся прес-ланч, присвячений старту проекту OptimaHouse в Україні - першого серійного проекту енергоефективного заміського будинку, створеного на основі європейських концепцій.

В заході, який пройшов в smart-café Bibliotech, взяли участь архітектор і представники партнерів проекту - "Сен-Гобен" (ISOVER, Rigips, Weber), VELUX, VEKA, Schneider Electric, Metrotile, Доступне житло. Також були присутні представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України.

OptimaHouse - це перший в нашій країні серійний проект енергоефективного будинку, створений на основі європейських концепцій - "Мультікомфортний дім" і "Активний дім" - і спеціально адаптований для українського ринку. Унікальність проекту OptimaHouse полягає в наступних перевагах для українських споживачів: високі показники енергоефективності, короткі терміни будівництва, повна незалежність від газопостачання, доступна ціна.

Проект OptimaHouse розроблений командою білоруських та українських архітекторів на базі передового міжнародного досвіду. Архітектор проекту Олександр Кучерявий вже має досвід реалізації подібного проекту - першого Мультікомфортного будинку в Білорусі.

В Україні стартував проект OptimaHouse

"Основна ідея, яка закладена в проект OptimaHouse, читається в його назві - це оптимальні показники енергоспоживання, комфорту, а також вартості будівлі й експлуатації будівлі", - розповів під час презентації Олександр Кучерявий. Він також підкреслив, що OptimaHouse - це не пілотний проект, як його попередники, а серійний зразок, який ляже в основу типового масового будівництва заміських приватних будинків в Україні.

OptimaHouse являє собою компактний сучасний будинок загальною площею 128 кв. м., з мансардним поверхом та терасою, розрахований на проживання сім'ї з 3-х чоловік. На двох поверхах, включаючи мансарду, розміщені вітальня, кухня-їдальня, 2 спальні, загальна вбиральня, з / в з душовою, простора ванна з пральнею, технічне приміщення з усіма інженерними системами. Будинок будується за каркасною технологією (дерев'яний каркас заводського виготовлення з теплоізоляційними матеріалами всередині), в будівництві використовуються сучасні будівельні матеріали, обладнання та конструкції - наприклад, тепло-і звукоізоляція ISOVER, гіпсокартон Rigips, композитна черепиця Metrotile, енергоефективні вікна - фасадні вікна з профілю VEKА із застосуванням скла Saint-Gobain Glass, і мансардні вікна VELUX, а також система управління інженерними системами ("розумний дім") Schneider Electric.

В Україні стартував проект OptimaHouse

Планується, що після здачі об'єкта в експлуатацію, будуть проведені заміри різних параметрів за підсумками реального використання будівлі. Разом з тим, протягом двох років будівля буде відкрито для відвідувань, презентацій і різних заходів, як зразок енергоефективного серійного приватного будинку.

Слід особливо відзначити, що OptimaHouse дозволяє споживачеві придбати по-справжньому готове рішення, включаючи не тільки загальнобудівельні роботи, а й інженерні комунікації, а також готову зовнішню обробку фасаду і внутрішню обробку приміщень. Ініціатори проекту впевнені, що OptimaHouse має великий потенціал і гарні перспективи на українському ринку будівництва заміського житла.

За додатковою інформацією звертайтеся:

www.optimahouse.com.ua

www.facebook.com/OptimaHouseUA

www.youtube.com/user/OptimaHouse