Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Представники Держагентства з енергоефективності відвідали підприємство VEKA Україна

13 червня 2016

10 червня 2016 року представники Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України відвідали підприємство VEKA Україна, яке є одним з найбільших в Україні виробників пластикових профілів для вікон і дверей.


В рамках візиту фахівці Агентства ознайомилися з новітніми технологіями в сфері виробництва вікон і дверей з високими показниками опору теплопередачі. "Варто зауважити, що заміна старих вікон на нові енергоефективні – це досить популярний і найбільш доступний пересічному громадянину вид утеплення. Загалом, заміна вікон буде сприяти підвищенню рівня енергоефективності в приміщенні, зменшенню тепловтрат, що, в свою чергу, забезпечить комфортні умови проживання, особливо взимку, і допоможе заощадити кошти на оплату комунальних послуг, але в разі наявності лічильника", - поінформував Роман Марецький, заступник директора Департаменту технічного регулювання енергоефективності.

Представники Держагентства з енергоефективності відвідали підприємство VEKA Україна

Нагадуємо, що в рамках Державної програми з енергозбереження, населення має можливість замінити старі вікна на нові з енергозберігаючим склом (крім однокамерних) і отримати від держави відшкодування частини суми кредиту в розмірі 30% для фізичних осіб, 40% для ОСББ і 70% для субсидіантів. При цьому Агентство не обмежує учасників програми у виборі виробника.

За оперативними даними моніторингу реалізації програми, заміна вікон є одним з найпопулярніших енергозберігаючих заходів.