Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Компанія VEKA Україна взяла участь у Будівельному форумі "Енергоефективне відновлення України"

15 лютого 2024
Компанія VEKA Україна взяла участь у Будівельному форумі "Енергоефективне відновлення України", який проходив 13 лютого. Організатор Форуму Громадська Спілка ”Бізнес за партнерство”.

Дмитро Фірсов


Під час форуму учасники торкнулися багатьох актуальних тем у питанні трансформації освіти, як важливого кроку відповідності кадрів сучасним методам будівництва.
Дмитро Фірсов, керівник відділу об'єктного інжиніринга VEKA Україна відзначив базові принципи:
- підвищення ролі практичних навичок в освітньому процесі;
- майбутнє відновлення України залежить від молодих випускників;
- адаптація до екологічних змін;
- інклюзивність;
- енергоефективність;
- переробка будівельного сміття.

Актуалізація навчальних програм: Навчальні програми повинні відповідати сучасним технологіям, стандартам якості, екологічним вимогам та інноваціям у будівельній галузі. Це включає в себе впровадження курсів з BIM технологій, зеленого будівництва, енергоефективності. Для цього VEKA вже провела спільну роботу над Посібником до навчального курсу «Монтажник віконних та дверних конструкцій». Зараз він використовується у будівельних коледжах.

Підвищення ролі практичної підготовки: Програми повинні ставити акценти на практичних навичках, включаючи роботу з сучасними будівельними матеріалами, обладнанням та інструментами.

Адаптація до змін в екологічних та соціальних вимогах: Освітні програми повинні враховувати зростаючу увагу до сталого розвитку, енергоефективності, безпеки на роботі та інших екологічних та соціальних аспектів будівництва.

Окремо було виділене питання переробки вікон. Це пов’язано з тим, що в Україні немає сировини для виготовлення ПВХ-профілю, ми ії імпортуємо. Коли ж подивитися на ситуацію після руйнувань у наших містах, то решки вікон викидаються на сміттєзвалища. Це дуже шкодить нашому довкіллю, та ще цей пластик дуже дорогий і він повинен перероблятися, тому що це і є більша частина сировини для подальшого виробництва.