Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA Spectral

06 квітня 2020

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA SpectralВ останньому номері журналу для архітекторів і дизайнерів PRAGMATIKA MEDIA опубліковано матеріал, присвячений неординарній виставці «Вікно в Японію», яка пройшла в столичній галереї Bereznitsky Art Foundation в кінці січня – на початку лютого. На виставці були продемонстровані японські гравюри XVIII століття з приватної колекції Костянтина Ковшевацького, головного редактора видання, а родзинкою експозиції стали незвичайні рами – експонати були представлені в обрамленні з VEKA SPECTRAL з відтінком Anthrazit.

Розповідаючи про свою колекцію гравюр, Костянтин Ковшевацькій зазначив: «Японці позначають цей жанр терміном «Укійо-е» картини хиткого, крихкого миру, який пливе. Хиткий – не тільки тому, що він відображає тимчасовість нашого буття, а й тому що японська гравюра – це гравюра на папері, а відповідно, вимагає дуже дбайливого, ніжного відношення. На щастя, цей світ перестав бути настільки непевним, коли ми познайомилися з VEKA. Керівник відділу інжинірингу Дмитро Фірсов погодився забезпечити надійне збереження цих тендітних творів мистецтва».

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA Spectral  

Віконні «капсули» VEKA, в які були поміщені гравюри, повністю забезпечили їх збереженість: фахівці компанії підібрали характеристики вікон і стекол з урахуванням захисту від ультрафіолетових та інфрачервоних променів, коливань температури і вологості. А стримані форми, лаконічний дизайн і вдало підібрана технологія кольору Spectral профілю VEKA Collection слугували ідеальним обрамленням естетики класичного японського мистецтва.

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA Spectral

«Компанія VEKA – великий світовий концерн, який займається профільними системами. Ми можемо охопити досить великий спектр – від історичних напрямків до сучасних рішень в кольоровій гамі, – зазначив Дмитро Фірсов, керівник відділу інжинірингу компанії VEKA. – Чому Японія? Якщо подивитися на карту світу, то можна побачити досить велику кількість дочірніх підприємств VEKA в різних країнах, в тому числі в Україні. І торік один зі своїх сервісів ми привели до Японії, дали партнерам в цій країні можливість користуватися нашими програмами, здійснили адаптацію до їх ринку. Ми є клієнтоорієнтованою компанією – не тільки для виробників віконних систем, але і для кінцевих споживачів, проектувальників, архітекторів, які можуть за допомогою цих інструментів полегшити собі роботу. Яка ж наша мета? Створення комфорту для людини – на різних рівнях. Причому складові цього комфорту для виробника, проектувальника і кінцевого споживача – різні. І ми намагаємося, щоб кожен клієнт міг задовольнити свої потреби за допомогою наших продуктів. Світло – дуже важливий момент у житті людини, і від того, як ми вирішимо це завдання – отримання світла, – залежить наш комфорт».

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA Spectral

VEKA ніколи не обмежується одним «вікном», тому, з огляду на той інтерес, який був викликаний виставкою в Києві, компанія має намір продовжити серію «Вікон в Японію» в інших містах України після завершення карантину.

«Вікно в Японію» – унікальне обрамлення творів мистецтва з VEKA Spectral

Крім того, серія «Вікон» може розширитися завдяки новим відтінкам VEKA SPECTRAL – умбра, сірий, графіт і класичний білий. Адже справжні художники компанії VEKA, які створили лінійку унікальних колірних рішень SPECTRAL, можуть запропонувати поціновувачам прекрасного дійсно ексклюзивне обрамлення не тільки видів з вікна, але й творів мистецтва.


Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine