Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Вікна VEKA — тест на відповідність новим нормам теплоізоляції R = 1,3

24 лютого 2021

Вікна VEKA — тест на відповідність новим нормам теплоізоляції R = 1,3Вікна з профілю VEKA і поняття енергоефективні вікна давно стали синонімами. Виготовлені з багатокамерного профілю, зі склопакетами з декількох камер, обладнані надійними ущільнювачами та фурнітурою, такі вікна відрізняються хорошими теплоізоляційними характеристиками та мають високий коефіцієнт опору теплопередачі. Вони забезпечують не тільки комфортний мікроклімат в приміщенні, але й мінімізують витрати на опалення взимку та кондиціювання влітку.

Ізоляційні вимоги до світлопрозорих конструкцій закріплені в ДБН «Теплова ізоляція будівель», які періодично оновлюються. Свого часу Україна була умовно розділена на дві температурні зони, і до недавнього часу для першої зони, а це більша частина країни, значення опору теплопередачі мало бути не нижче 0,75 м² С/Вт, для другої — не нижче 0,6 м² С/Вт.

Зараз в стадії затвердження новий ДБН В.2.6-31 «Теплова ізоляція будівель», в якому передбачені нові вимоги до мінімального значення опору теплопередачі для вікон, дверей і фасадів з великою площею скління — до R = 1,3 м² С/Вт для першої кліматичної зони.

Збільшення мінімальних ізоляційних вимог до вікон на 73% (з 0,75 до 1,3 м² С/Вт) при великих площах скління виглядає різким переходом. Чи потрібні компанії VEKA кардинальні зміни технологій, щоб продукція відповідала вимогам нового ДБН? На прикладі вікон різної комплектації з профільної системи VEKA SOFTLINE 82 були проведені розрахунки на відповідність енергоефективності R = 1,3 м² С/Вт.
З результатами більш детально можна ознайомитися на сайті медіа-партнера VEKA Україна okna.ua: https://okna.ua/ua/library/teploizolyatsiya-z-r-13-dlya

Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine