Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

VEKA SOFTLINE в ламінації антрацит: один колір і безліч рішень для скління котеджу

15 червня 2021

VEKA SOFTLINE в ламінації антрацит: один колір і безліч рішень для скління котеджуЯк поєднати класику і сучасний стиль? Реалізація таких проектів під силу архітекторам, які працюють в тісному контакті з компаніями зі скління. Так, будинок в скандинавському стилі, розташований в котеджному містечку Одеси, засклений дилером компанії КАНТАЛЬ — партнера VEKA Україна, з використанням сучасних технологій, які вдало підтримують стилістику всього об'єкта.

Склінням всього будинку займалася компанія «Равелін», встановивши конструкції з профілю SOFTLINE з зовнішньою ламінацією антрацит —найбільш популярного кольору. Треба відзначити, що практично кожна зона скління в будинку має свої особливості.

Непростим рішенням для господарів завжди залишається вхідна група, а саме установка скляних дверей. Досі існує думка, що поставивши глухі броньовані двері у двох метрах від скляної вітражної стіни, можна, таким чином, себе убезпечити. Встановлені в цьому будинку вхідні скляні двері обладнані протизламною фурнітурою: замок з іклами, який дозволяє зробити двері теплими, герметичними та зламостійкими. Також встановлено поріг з терморозривом, для забезпечення тепла всередині приміщення. Особливість конструкції полягає в тому, що встановлена вона в тришарову стіну з клінкерною цеглою зовні та чвертями. А оскільки завдання було максимально все герметизувати, тому з вулиці конструкція загерметизована фасадним герметиком, щоб досягти найбільш високих показників теплозбереження даного будинку.

VEKA SOFTLINE в ламінації антрацит: один колір і безліч рішень для скління котеджу

Відмінне рішення для кухонних зон — це вікно уздовж робочої поверхні. На даному об'єкті таке вікно виконано у вигляді кухонного «фартуха»: воно вузьке по висоті, але досить довге, завдяки чому потрапляє багато природного світла на робочу поверхню стільниці, а також візуально розширюється простір і об'єм кухні.

Скління холу виконано на двох рівнях, верхній з яких створює ілюзію другого поверху, але насправді просто служить додатковим джерелом денного світла для одноповерхового котеджу. Тут конструкції мають неправильну форму, повторюючи лінію зламу даху.

VEKA SOFTLINE в ламінації антрацит: один колір і безліч рішень для скління котеджу

Вікно у ванній теж має свої особливості. Традиційно в таких приміщеннях встановлюють відкидні вікна з верхнім замком. Такі системи не дуже зручні для догляду і не є протизламними. В цьому випадку у господарів були вимоги, щоб були всі режими поворотно-відкидного вікна. Це вікно має також вузьку, але довгу форму, але на відміну від кухонного, воно відкривається і не вгорі, а збоку. А для того, щоб ця конструкція не провисала, застосована спеціальна технологія вклеювання склопакета.

VEKA SOFTLINE в ламінації антрацит: один колір і безліч рішень для скління котеджу

У спальні встановлена розсувна ухильно-поворотна система з енергозберігаючим склопакетом, яка дозволяє заощадити простір. Це не проста розсувна система, а система з щілинним провітрюванням: при встановленні в цей режим двері зміщуються на 6 мм всередину по всьому периметру. При такому режимі в приміщення потрапляє достатня кількість повітря, але при цьому воно не вихолоджується і, водночас, забезпечується клас безпеки RC1. З боку вулиці двері в спальні ламіновані, як і всі конструкції в будинку, в колір антрацит.

Більш детально ознайомитися з цікавим рішенням по склінню котеджу можна в новому відео на нашому YouTube-каналі:


Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine