Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

VEKA на крок попереду: доповнена реальність в допомогу продажам металопластикових вікон

25 квітня 2019

VEKA Україна, виробник ПВХ-профілю, продовжує активно запроваджувати у бізнес-процесах digital-технології. У квітні 2019 компанія представила революційний інструмент для взаємодії з кінцевим споживачем: AR*-застосунок "VEKA Конфігуратор AR"; а також оновила застосунок "Замірник вікон".

Microsoft, Google, Apple, IKEA, а відтепер і VEKA – всі ці компанії, окрім перевіреної часом якості, об’єднує прагнення приносити своїм споживачам максимум користі з допомогою найсучасніших digital-інструментів. Так свого часу менеджерам компаній-партнерів та їхнім дилерів шляхом створення спеціального застосунку став доступним "Каталог VEKA" – максимум актуальних матеріалів у планшеті, що зробило процес продажу вікон клієнтам набагато простішим та оперативнішим. Згодом VEKA надала можливість покращити та прискорити процес замірів для виготовлення майбутніх металопластикових конструкцій завдяки застосунку "Замірник вікон". І віднині, в якості допомоги партнерам VEKA, а також і, власне, споживачам, компанія представила новий інструмент на основі технології доповненої реальності: "VEKA Конфігуратор AR".

"Сучасне виробництво вікон передбачає мінімум часу від замовлення до демонстрації готового виробу, але цей процес все ж таки відбирає кілька днів. Тому ідея про можливість тут і зараз показати клієнтові, як запропоноване рішення буде виглядати не на папері/екрані, а в реальному інтер’єрі приміщення, приречена на успіх із самого початку", – каже Андрій Таранушич, комерційний директор VEKA Україна.

Новий інструмент на основі технології доповненої реальності: "VEKA Конфігуратор AR"

Що може "VEKA Конфігуратор AR"? 

На базі кількох нескладних дій програма протягом секунди моделює на екрані смартфона чи планшета майбутній готовий виріб у максимально наближеному до реальності вигляді. Можна вибирати тип рами, кількість стулок та роботи, вид профілю та його колір. Можна «відчинити та зачинити» вікно, «покрутити» його, поглянувши на зовнішній бік, оцінити в реальному інтер'єрі. При цьому розміри вікна вкаже сама програма (із певною допустимою похибкою), а отже, необхідності у використанні лінійки та рулетки немає. І після цього, остаточно впевнившись у своєму виборі, можна зберегти та відправити результати замірів на уточнюючий прорахунок до офісу компанії-партнера.

Відеоінструкція користування "VEKA Конфігуратор AR":


Окрім легкості в керуванні, безумовною перевагою "VEKA Конфігуратор AR" є його доступність. По-перше, застосунок, як і всі попередні digital-рішення від VEKA, є безкоштовним. По-друге, він не потребує жодних шоломів, окулярів та іншої вартісної техніки, достатньо завантажити застосунок з Apple Store на iOS-пристрій – і він вже готовий до роботи.

Також, окрім презентації "VEKA Конфігуратор AR", VEKA оновила та підвищила продуктивність інструмента, що вже зарекомендував себе: "Замірник вікон". У версії 2.0 механізм активації більше не потребує введення унікального коду; його замінила авторизація користувача шляхом реєстрації. Крім того, самі заміри тепер зберігаються у "хмарі" та в будь-який момент доступні авторизованому користувачеві на будь-якому з його пристроїв.

VEKA оновила та підвищила продуктивність інструмента, що вже зарекомендував себе: "Замірник вікон"

Скористатися застосунками "VEKA Конфігуратор AR" и "Замірник вікон 2.0" можуть як компанії-партнери та їхні дилери, так і користувачі самостійно, використовуючи отримуючи результати на власний розсуд. В останньому випадку детальніший прорахунок за створеним ескізом та якісне виконання рішення можуть гарантувати лише офіційні партнери VEKA.

Обидва застосунки доступні для пристроїв з iOS:

"VEKA Конфігуратор AR" https://u.to/E8svFQ

"Замірник вікон 2.0" https://u.to/grcvFQ

Для пристроїв з Android "Замірник вікон 2.0"  https://u.to/XbcvFQ

*AR або ж Доповнена реальність — складова частина змішаної реальності (англ. mixed reality), до якої також входить "доповнена віртуальність" (коли реальні об'єкти інтегруються у віртуальне середовище).