Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

VEKA AG: Півсторіччя успіху

23 травня 2019

VEKA AG: Півсторіччя успіху 23 травня 1969 року в німецькому місті Зенденхорст скромно та без зайвого пафосу відчинив свої двері завод із виробництва ПВХ-рольвіконниць та будівельних матеріалів. Тоді він називався VEKAPLAST і на ньому було задіяно рівно 6 людей.

Відкрився – і нумо до праці: засновник компанії, Хайнріх Лауманн, покладав на своє дітище великі сподівання. І у нього були на це серйозні причини: десятьма роками раніше німецький конструктор Хайнц Паше запатентував перші віконні конструкції з використанням полівінілхлориду. ПВХ-профілю ж, як матеріалу, з якого можна створити багато чого, наввипередки пророкували блискуче майбутнє.

Пан Лауманн зібрав найкращих з найкращих: технологів, інженерів і дизайнерів – та озвучив завдання: створити надійні рішення, які здатні гідно конкурувати не лише на внутрішньому, але й на світовому ринку. 

VEKA AG: Півсторіччя успіху

Віра та амбіції засновника компанії були настільки заразливими, що колеги буквально запалали ідеєю і вже з 1970 року з конвеєра заводу зійшли пілотні, експериментальні зразки ПВХ-профілю для металопластикових вікон. 

VEKA AG: Півсторіччя успіху

Перша профільна система отримує назву Basis – і стає справжнім проривом у віконній галузі Німеччини. Протягом наступних років VEKAPLAST значно розширює виробництво, перетворюється на добре відому нині кожному компанію VEKA і впевнено посідає лідерські позиції: спершу в Німеччині, а потім й в усьому світі. 

VEKA AG: Півсторіччя успіху

Найширший асортимент, оригінальні пропозиції і – що вельми важливо – незмінно висока якість продукції забезпечили VEKA чудову репутацію, успіх та визнання в Німеччині і за її межами.

VEKA AG: Півсторіччя успіху

Сьогодні VEKA – один зі світових лідерів в галузі розробки та виробництва віконних та дверних систем із високоякісного пластику. Знання, компетентність та півсторічний досвід дозволяють VEKA пропонувати найкращі та інноваційні рішення для різних країн та архітектурних традицій. 

VEKA AG: Півсторіччя успіху

38 дочірніх компаній, а також розгалужена партнерська мережа в усьому світі щодня задовольняє найрізноманітніші вимоги споживачів. І з кожним днем кількість якісних та приємних оку рішень від VEKA прикрашає все більше і більше будинків та квартир, будь то мегаполіси чи маленькі поселення.

VEKA AG: Півсторіччя успіху

Початок великого шляху вже прокладено. 50 перших кроків – зроблено. Попереду – ще більше праці, більше інновацій, більше оригінальних рішень та нових звершень. І, впевнені, нам і надалі буде, чим пишатися!


З днем народження, VEKA AG! З ювілеєм! Alles gute zum Geburtstag, VEKA!