Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Технічний семінар VEKA Україна: все про захист від сонця

08 квітня 2014

У п'ятницю, 4 квітня 2014 відбувся щорічний технічний семінар, організований компанією VEKA Україна. Цього року захід був повністю присвячений питанням сонцезахисних систем.

Зовсім скоро на зміну зимовій холоднечі прийде довгоочікуване тепло. Збільшиться кількість сонячних днів, і більшість городян будуть мріяти про прохолоду і захист від палючої спеки. Тому напередодні літнього сезону на заводі VEKA Україна зібралися фахівці в області сонцезахисних систем, щоб обговорити новинки галузі та поділитися напрацюваннями.

Не секрет, що до справжнього моменту існує величезна кількість сонцезахисних систем: від банальних завіс до високотехнологічних рафштор. Однак у наш час недостатньо просто захищатися від сонця. Вимоги ринку такі: за допомогою сонцезахисних систем можна і потрібно вирішувати цілий ряд складних завдань.

Дяченко Марина – управляючий партнер компанії MANEZH

На семінарі виступили представники компаній MANEZH та СКС-Штакузіт, що представляють на українському ринку сонцезахисні системи австрійської фірми HELLA. Вони розповіли про асортимент своїх систем, які призначені не тільки для захисту від сонця, але і підвищення енергоефективності будівлі.

Генеральний директор ТОВ "СКС-Штакузит Україна ГмбХ" Таценко Сергій

Треба зауважити, що в області ефективного використання тепла всі сонцезахисні системи так чи інакше корелюють з віконними конструкціями та їх виробниками. З одного боку, нові розробки виробників профілю спрямовані на збереження тепла в будинках і квартирах при мінімізації витрат на опалення. З іншого боку, розробники сонцезахисних систем приділяють підвищену увагу питанням мінімізації витрат від охолоджуючої техніки. Виробники склопакетів також можуть похвалитися досягненнями в розробках відбивання сонячних променів та теплозберігаючих функціях продукту. Таким чином, сукупні зусилля виробників профілю, склопакетів і сонцезахисних систем дозволяють вже зараз зменшити надлишкову інсоляцію приміщення, підвищити рівень комфорту жителям квартир і збільшити енергоефективність всієї віконної конструкції.

Кандидат технічних наук Казиміров Микола

Спеціально запрошений для виступу к.т.н. Казиміров М.М. (Державне підприємство "НВЦ енергозберігаючих конструкцій і технологій "Технолуч", Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України) розповів гостям семінару про основні принципи енергозбереження в будівлі, а пані Одрінська В.А. (ТК- 300 "Світлопрозорі конструкції") нагадала всім про нормативні вимоги до склопакетів в Україні. Керівник технічного відділу VEKA Ukraine Костянтин Костюк познайомив присутніх з технічними новинками VEKA, в розробці яких також була приділена особлива увага питанням енергоефективності.

Голова ТК-300 "Світлопрозорі конструкції" Одринська Валентина Анатоліївна

Керівник технічного відділу компанії VEKA Україна Костюк Костянтин

"Знання, отримані на семінарі", - зізнаються учасники, - "дозволять краще представляти весь комплекс заходів щодо ефективного і високотехнологічного захисту від сонця та підвищення енергоефективності будівель. У наш час недостатньо вирішувати одне питання окремо від іншого. Семінар наочно продемонстрував, що тільки сукупні зусилля можуть привести до гідного результату".

Технічний семінар VEKA Україна