Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій

04 серпня 2020

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкційРеалізуючи стратегію орієнтації на потреби ринку і успіх клієнтів, компанія VEKA домоглася лідируючих позицій як постачальник комплексних системних рішень в галузі пластикових вікон. За більш ніж півстоліття діяльності компанія зарекомендувала себе піонером у багатьох сферах, включаючи екологію.

«Діяти, орієнтуючись на майбутні покоління»

У групі компаній VEKA працює понад 6 тисяч співробітників в 40 містах по всьому світу. Щорічно VEKA виробляє близько 405 тисяч тонн ПВХ профілів. Таке високе положення накладає також велику відповідальність: не тільки перед своїм колективом і замовниками, а й перед суспільством і навколишнім середовищем. Саме з цієї причини компанія вперше включила до звіту всі теми в області корпоративної соціальної відповідальності (Corporate Social Responsibility, CSR), а також дала власне комплексне визначення сталого розвитку. 

Голова правління VEKA AG Андреас Хартлайф пояснює: «Наша економічна діяльність спрямована на забезпечення сталого розвитку. Цей підхід поширюється на всі етапи циклу створення цінності. Сюди відносяться винаходи і розробки, спрямовані на екологічну ефективність, прозорі ланцюжки постачання, енергоефективне і екологічно безпечне виробництво, а також провідна роль в галузі переробки на міжнародному рівні. У нашій компанії є співробітники, які розробляють і впроваджують відповідні процеси. У зв'язку з цим ми прагнемо підтримувати у персоналу свідомість і прагнення до стійкої економіки. Для цього ми використовуємо слоган, що показує наші переконання і цінності: «Наша мета — діяти, орієнтуючись на майбутні покоління».

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій

Піонер в галузі переробки ПВХ

В середині 80-х років XX століття організації по захисту навколишнього середовища виявляли вкрай недоброзичливе ставлення до галузі виробництва виробів з ПВХ — в 1990 році вони навіть вимагали повністю заборонити його використання в будівництві. У багатьох містах і муніципальних утвореннях висловлювалися про обмеження застосування вікон з ПВХ в громадських будівлях. Паралельно з цим політики Європи вимагали знайти рішення для проблем, пов'язаних з утилізацією, а також створити ефективну систему для переробки відходів. Щоб виконати обіцянку, дану бізнесом уряду, захистити ПВХ вікна від часто упередженої критики і забезпечити їх використання, в 1993 році була заснована компанія VEKA Umwelttechnik GmbH, місцем розташування якої стало місто Берінген. Компанія першою самостійно розробила технологію і ввела в експлуатацію повністю автоматичний виробничий комплекс для переробки старих пластикових вікон і відходів виробництва.

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій  

До сьогоднішнього дня підрозділ переробки поповнився заводами в таких важливих для галузі країнах, як Франція і Великобританія, ставши найбільшою і технічно оснащеної європейською компанією з утилізації старих пластикових вікон. Щорічна продуктивність переробки становить майже 75 тисяч тонн. До кінця 2020 року, коли буде введений в експлуатацію новий завод у Великобританії, компанія має намір збільшити цей показник до 100 тисяч тонн. Однак серцем компанії був і залишається завод у Берінгені, де діють дві повних виробничих лінії, що забезпечують переробку і повторне застосування старих вікон і рольставен, а також технологічних залишків ПВХ-профілю.

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій

Успішна сертифікація за програмою VinylPlus

Компанія VEKA є одним з провідних гравців у сегменті процесів переробки європейської галузі виробництва ПВХ. Вона активно сприяє досягненню масштабних цілей економіки замкнутого циклу на найвищому рівні. Основною метою програми, що стартувала у 2011 році, по забезпеченню сталого розвитку VinylPlus є збільшення обсягів переробки ПВХ мінімум до 800 тисяч тонн до 2020 року і до 1 мільйона тонн до 2030 року. Майже 45% цієї кількості припадає на виробництво вікон. Знак Verified Vinyl, який видається в разі успішної відповідності підприємства вкрай суворим вимогам сертифікації VinylPlus, робить зусилля, які в європейській галузі виробництва вікон додаються для забезпечення сталого розвитку, очевидними для всіх цільових груп з інших регіонів і країн. Він підтверджує дотримання екологічної безпеки при постачанні матеріалів профілю, забезпечення енергоефективності виробництва і рівень вмісту переробленого ПВХ в нових профілях, відповідний галузевим домовленостям.

 Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій

Компанія VEKA закуповує сировину тільки у сертифікованих постачальників, реалізує високоефективну систему управління енергоспоживанням згідно ISO 50001 та використовує в основних моделях профілів в середньому необхідну кількість реціклята. У 2018 році VEKA увійшла до складу перших компаній, які отримали знак VinylPlus. Профільні системи Softline вже вдруге успішно проходять таку сертифікацію. У Німеччині компанія VEKA також входить в мережу Rewindo, що об'єднує провідних місцевих постачальників комплексних системних рішень і виробників вікон. Мета цієї мережі — забезпечити збір і повторне застосування будівельних елементів з пластику.

Соціальна відповідальність і екологія на ринку ПВХ-конструкцій

Аспекти сталого розвитку для виробників вікон

Андреас Хартлайф переконаний, що у зв'язку з сучасним соціальним розвитком і суспільним резонансом сталий розвиток стане важливим фактором в повсякденній роботі виробників вікон. При цьому компанія VEKA має намір докласти всіх зусиль, щоб за допомогою відповідних концепцій допомогти партнерам позиціювати себе як фахівців зі сталого розвитку: вести ефективну комунікаційну політику, належним чином проводити рекламні кампанії та цілеспрямовано діяти на місцях.

«Ми твердо переконані, що активне просування таких тем вкрай необхідно для майбутнього, і що воно стане основою для довгострокового успіху наших партнерів. А одним з наріжних каменів стане переробка — важлива частина економіки замкнутого циклу», — робить підсумки Андреас Хартлайф.

Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine