Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

«Розумне» вікно у ванній кімнаті — це не фантастика

26 квітня 2021

«Розумне» вікно у ванній кімнаті — це не фантастикаЗдавалося б, що може бути спільного між вікном у ванній кімнаті і ... автомобілем? Як виявилося, деякі технічні прийоми, що забезпечують комфорт в авто, з успіхом застосовуються і в віконному виробництві. Компанія «Равелін», яка працює з партнером VEKA Україна — «КАНТАЛЬ», продемонструвала приклад такого вікна для ванної.

Вікно у ванній кімнаті має довгу історію і не менш цікаві факти. У минулому столітті, в багатоквартирних будинках вікна у ванній встановлювалися не тільки для проникнення денного світла всередину приміщення і його провітрювання, а й з метою безпеки: за однією версією, щоб надати допомогу людині, яка втратила свідомість, по інший — нейтралізувати вибухову хвилю від загоряння газу у квартирах, де була встановлена газова колонка. Технічний прогрес допоміг розв'язувати ці проблеми, і віконні прорізи в ванних були ліквідовані за непотрібністю.

Але активний розвиток приватного житлового будівництва повернув забутому віконцю нове модне значення в сукупності з новітніми технологіями, які активно використовуються в рішеннях VEKA.

Так, встановлене компанією «Равелін» вікно у ванній кімнаті одного з котеджів має дуже цікаве технічне рішення. Головне для такого вікна — щоб була збережена приватність, і з вулиці не проглядався внутрішній простір. З цією метою в більшості випадків в такі вікна встановлюють матове скло, яке не тільки перегороджує погляди з вулиці, але, на жаль, не пропускає сонячне світло.

В даному вікні використаний інший прийом. Тут встановлено скло з рідкими кристалами і, коли подається напруга, воно стає прозорим. Ще одна перевага цього вікна — електропідігрів склопакета, створений за аналогією з обігрівом лобового автомобільного скла. Наприклад, взимку при прийомі душа на склопакеті буде випадати конденсат. Але цього можна уникнути, завдячуючи теплому склопакету, який нагрівається при подачі на нього напруги. Температура на поверхні склопакета стає вище, ніж в приміщенні, в результаті чого воно не пітніє.

Дане вікно облаштовано ще й двома датчиками, щоб забезпечити безпеку житла. Один датчик спрацьовує на відкривання ручки, другий — на відкривання стулки. Ще одна особливість — в режимі провітрювання, коли стулка відходить від рами на 8 мм, відбувається це по всьому периметру вікна.

Про всі особливості вікна у ванній кімнаті дивіться відео на нашому YouTube-каналі:


Слідкуйте за нами в зручному для Вас форматі!

Facebook: https://www.facebook.com/VEKAUkraine
YouTube: https://www.youtube.com/user/OknaVEKAUkraine
Instagram: https://www.instagram.com/vekaukraine/
Telegram: https://t.me/vekaukraine