Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Як швидко і легко замінити ручку у металопластиковому вікні?

18 червня 2020

Як швидко і легко замінити ручку у металопластиковому вікні?Безпека вікон VEKA — один з головних критеріїв, завдяки якому їх вибирають клієнти, і який є пріоритетним для компанії. Говорячи про безпеку, VEKA ніколи не забуває про малюків — цікавих пустунів, які так і норовлять залізти на підвіконня і відкрити вікно. 

Нагадаємо, що москітні сітки та сітки «антикішка» — це лише захист від комах і для безпеки тварин, але вагу дитини такі сітки не витримують і легко можуть зірватися з кріплень. Для того щоб убезпечити малюка від негативних наслідків, на вікна рекомендується встановлювати «дитячий замок». Але що робити, якщо вікна були встановлені давно, зі звичайною фурнітурою, а через деякий час виникла необхідність в заміні ручки з «дитячим замком»? Замінити ручку просто!

Які інструменти потрібні для заміни ручки?

Для того щоб замінити ручку, знадобиться: звичайна викрутка і сама ручка з «дитячим замком», яку можна придбати в будь-якому будівельному магазині.

Як замінити ручку?

Ручку встановлюємо в горизонтальне положення. Пластикову накладку, яка закриває місце кріплення ручки, повертаємо теж горизонтально — поворотом вправо або вліво. За допомогою викрутки викручуємо шурупи.

Стулку необхідно притиснути і акуратно повернути ручку в положення «закрите вікно». Тільки після цього ручку можна витягти з отвору.

Далі, беремо нову ручку, вставляємо її в отвір — вона знаходиться у вертикальному положенні. Повертаємо її і ставимо в горизонтальне положення, щоб отримати доступ до пластикової накладки. Повертаємо накладку в горизонтальне положення, беремо шурупи і викрутку і прикручуємо ручку.

Після того, як ручка встановлена, пластикова накладка повертається в попереднє положення. Перевіряємо роботу ручки, повертаючи її в різні положення: відкрито-зачинено-провітрювання.

Коли ми говоримо про безпеку будинку, ми маємо на увазі, що при закритому замку віконна ручка не провертається, і вікно неможливо відкрити як зсередини, так і зовні. Таким чином, навіть зловмисник не зможе проникнути ззовні в будинок, якщо розіб'є склопакет — ручку він не відкриє.

Як працює захист «дитячого замку»?

Встановлюємо ручку в положення «провітрювання» і натискаємо на замок. Все — ручка заблокована, її неможливо провернути.

Якщо вікно необхідно закрити — треба за допомогою ключа закрити замок і, натиснути на нього. Вікно, таким чином, знову заблокується, але тепер в положенні «закрито».

Подбати про безпеку дітей — просто. Треба лише встановити ручку з «дитячим замком», який збереже не тільки спокій, але і життя.


Ще статті про пластиковi вiкна