Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

5 трендів в пластикових вікнах у 2023 році

30 березня 2021

5 трендів в пластикових вікнах у 2022 роціВікна ставляться один раз і надовго, за час їх служби дизайнерські віяння можуть багато разів змінитися. Однак це не означає, що на зовнішній вигляд вікон слід махнути рукою. Навпаки, їх можна вибрати так, щоб вони з перших днів тішили око сучасним виглядом. Сьогодні будемо говорити про тренди в дизайні пластикових вікон.

Які кольори будуть популярні в дизайні у 2023 році

Події 2020 року змусили людей багато часу проводити вдома. Тривале перебування в обмеженому просторі викликає стрес, але правильний підбір колірної гами інтер'єру допомагає його згладити. Ось чому стали більше популярні спокійні природні кольори, властиві природним матеріалам — бежеві, пісочні, зеленуваті, сіро-блакитні та жовті.

Тренд №1. Дизайнери очікують, що в цьому році для створення інтер'єрів будуть використовуватися натуральні, але приглушені відтінки.

Основні тренди дизайну вікон

Модний стиль інтер'єру завжди недовговічний — облаштування та оздоблення старіють, вимагають ремонту, після якого стиль інтер'єру може радикально змінитися. Однак міняти вікна при кожному ремонті клопітно і нераціонально, ось чому стиль вікон повинен бути якомога універсальнішим.

Відповідні варіанти пропонує профільна система VEKA SPECTRAL. Наприклад, профіль глибокого нейтрально-сірого кольору буде гармонійно поєднується з будь-яким іншим колірним відтінком.

5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Особливість цього ПВХ профілю в тому, що для додавання йому потрібного кольору не використовується ні фарбування поверхні, ні ламінація — полімерна композиція, з якої він виготовляється, має необхідні барвники у своєму складі.

Тренд №2. Звичайні білі вікна вже досить набридли. Їм на зміну виробники пластикових вікон пропонують нові моделі профілю в темних тонах.

Спеціально для заміських будинків компанія VEKA розробила нову систему підйомно-розсувних дверей VEKAMOTION. Завдяки профілю з висотою перетину всього 86 мм і використанню компактних візків, площа скління буде максимальною. І все це зі збереженням міцності, безпеки та енергоефективності, властивим всім передовим рішенням від VEKA.


Які підвіконня вибрати

Підвіконня – елемент, що доповнює інтер'єр. Його розмір вибирають виходячи з практичної доцільності, а ось зовнішній вигляд повинен поєднуватися з іншими елементами та вписуватися в загальну концепцію. Тут можливі різні варіанти.

Підвіконня поєднується з віконною рамою. Це традиційне рішення використовується найчастіше. На його користь є простий, але потужний аргумент: після чергового косметичного ремонту колірна гамма інтер'єру може повністю змінитися, а підвіконня і надалі буде гармонійно поєднуватися з вікном.

5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Підвіконня візуально доповнює укоси. Разом з ними він утворює обрамлення віконного отвору. При цьому підвіконня можна вибирати або в тон укосів, або набагато темніше їх, щоб створити виразний контраст.

Підвіконня поєднується з вбудованими меблями та є її продовженням. Такий варіант підходить, наприклад, для кухонь, особливо невеликих. Підвіконня тут може стати ще однією робочою поверхнею — на ньому зручно розмістити мікрохвильовку, кавоварку або термопот.

У кабінеті або в дитячій підвіконня можна перетворити в письмовий стіл — в цьому випадку його роблять з широкою стільницею.

Тренд №3. Міркування функціональності та практичності проявляються в підході до вибору підвіконь — вони повинні бути по-справжньому корисними.

Які віконні ручки вибрати

Сьогодні цінується зручність і практичність. Тому, якщо ви не створюєте інтер'єр в класичному стилі, де кожен елемент відіграє свою роль в загальному ансамблі, вибирайте непомітні зручні ручки, що гармоніюють з віконною рамою і не акцентують на собі увагу.

5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Які петлі вибрати

Цей елемент вікна не додає йому декоративності. Ось чому варто в першу чергу розглянути можливість замовити вікна з прихованими петлями, які розташовуються на торцевій поверхні стулки та при закритому вікні їх не видно.

Нові варіанти відкриття вікон

Перш ніж вибирати варіант відкривання стулок, слід подумати про їх кількість. Якщо для вас важливо світлопропускання, вибирайте стулки максимального розміру — в цьому випадку площа стекол буде найбільшою, а площа непрозорих рам мінімальною. Однак великі розпашні стулки важкі та незручні для провітрювання, тому варто придивитися до розсувних конструкцій.

5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Тренд №4. Розсувні конструкції від підлоги до стелі та шириною на всю стіну — виключно виграшне рішення для заміського будинку. Як і раніше будуть популярні перевірені часом конструкції з відкидними та поворотно-відкидними стулками.

Котеджні тренди

Якщо ви будуєте котедж і на порядку денному стоїть вибір вікон, варто придивитися до вдосконаленої профільної системи VEKA TOPLINE, яка з'явилася в асортименті компанії VEKA в кінці 2020 року.

 5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Ця шестикамерна профільна система класу А відрізняється, як і вся продукція VEKA, високими тепло- і звукоізоляційними характеристиками. Ці особливості роблять її практично ідеальним вибором для приватного будинку:

  • ПВХ профіль з товщиною стінки 3 мм і сталевим замкнутим армуванням забезпечують вікнам відмінну міцність, довговічність і зламостійкість;
  • два контури ущільнення і склопакет товщиною до 42 мм гарантують герметичність та енергоефективність — ваші витрати на опалення будуть мінімальні;
  • напівсумісна стулка, три кольори ущільнювачів на вибір і безліч варіантів ламінування допоможуть вписати вікна в будь-який архітектурний стиль будинку та інтер'єр.


Типи вікон, які будуть популярні

Комплектація вікон цілком залежить від потреб замовника.

Висока вартість енергоресурсів збережеться, тому для вікон обиратимуть ПВХ-профіль з високими теплоізоляційними характеристиками, що дозволяє використовувати в вікнах широкий енергоефективний склопакет. Як і раніше, покупці будуть замовляти додаткові дитячі замки, зламостійку фурнітуру, сонцезахисні жалюзі, пристрої для мікропровітрювання та інші аксесуари.

 5 трендів в пластикових вікнах у 2022 році

Тренд №5. Економія енергоресурсів і зниження витрат на опалення диктують вибір енергоефективних віконних систем.

За прогнозами, несприятлива пандемічна ситуація в найближчому майбутньому збережеться, люди будуть багато часу проводити вдома. При цьому віддалений формат роботи дозволить більше часу проводити в заміських будинках. Зростаюча потреба людей в природному освітленні збільшує популярність панорамного скління, яке в побуті називають «вікна в підлогу».

5 трендів в пластикових вікнах у 2021 році

Ціновий діапазон популярних вікон

Вартість вікон залежить від їх розміру, обраної профільної системи та комплектації. Ось чому в загальному випадку точну або навіть приблизну вартість вікон назвати неможливо. Щоб оцінити її, скористайтеся онлайн калькулятором або зв'яжіться з партнерами VEKA у вашому місті.

Ще статті про пластиковi вiкна