Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Три основних правила вибору вікна у квартиру

29 березня 2021

Три основних правила вибору вікна у квартируЗдавалося б, стандартна ситуація: у вас є квартира в багатоквартирному будинку і ви хочете поставити туди пластикові вікна або замінити їх. Ділимося правилами, що вже стали класикою, які допоможуть зробити правильний вибір і привнести до вашого життя більше комфорту.

Які вікна краще для квартири, а які для будинку, щоб убезпечити житло

Перші й останні поверхи часто знаходяться в зоні пильної уваги зловмисників. Якщо ви живете на цих поверхах, варто звернути увагу на рішення «Вікно із захистом від злому». Комбінація «якісний профіль + ударостійкий склопакет + зламостійка фурнітура» значно ускладнить задачу непроханому гостеві та, в підсумку, або затримає його якраз до приїзду охоронної компанії, або змусить і зовсім відмовитися від задуму. Є й інші додаткові способи захисту пластикових вікон від злому: про них ми детально розповіли тут.

Відмінно працює проти зловмисника й опція склопакетів зі склом триплекс: завдяки спеціальній плівці всередині такого склопакета, скло при ударі не розсипається на дрібні уламки, тим самим звільняючи зловмисникові шлях, а залишається у віконному отворі й перешкоджає проникненню. 

Три основних правила вибору вікна у квартиру

Якщо говорити про безпеку в іншому сенсі, триплекс також може вберегти ваших близьких від травм. Наприклад, вікно з таким склопакетом, встановлене в дитячій, при попаданні в нього м’яча або іншого важкого предмета, не осиплеться в кращому випадку просто на підлогу, а в гіршому — на голову вашого малюка — а залишиться в рамі.

Які бувають пластикові вікна, а особливо для дитячої

Крім веселих ігор, результатом яких може стати заміна вікна для дитячої, є й інші ризики, де, на жаль, зручність і комфортабельність пластикових вікон зіграла з ними поганий жарт. Мова про легкість відкривання таких вікон у порівнянні зі старою «столяркою». Цікавість дитини, помножена на ідеальну роботу нового вікна, може призвести до трагедії. Тому VEKA наполегливо рекомендує додавати до замовлення такі елементи як дитячий замок або обмежувачі відчинення. Вони надійно захистять вас і ваших близьких від неприємних несподіванок.

Три основних правила вибору вікна у квартиру

Про те, якими бувають дитячі замки й різноманітні обмежувачі, ми детально розповіли тут. А на нашому офіційному YouTube-каналі ви можете ознайомитися з відеоінструкції самостійної заміни віконної ручки на ручку з дитячим замком — вам знадобиться лише викрутка і 5 хвилин часу на перегляд відео.


Як вибрати металопластикові вікна для квартири, щоб захиститися від шуму

Головна підступність шуму довкола нас — у його постійності. З часом ми звикаємо до перманентного звукового фону, але менше стресу для нашого організму від цього не стає. Якщо шум додатково регулярно перевищує норму (для прикладу, показник шуму від жвавого проспекту під вікнами — понад 80 дБ при нормі 50-55 дБ), неврозу й інших неприємностей не минути, аж до глухоти. Тому до сучасних вікон пред’являється ще одна, дуже важлива вимога: захист від шуму. Рішення з профілю класу А разом із шумозахисним склопакетом зробить перебування у вашій оселі комфортним і захищеним від звуків великого міста. Або маленького, але, як і багато міст в XXI столітті, досить гучного.

Три основних правила вибору вікна у квартиру

Зрозуміло, цими трьома опціями обмежуватися при виборі вікон у квартиру не варто. Зменшити рівень спеки у квартирі влітку допоможуть вікна з захистом від сонця, а оптимізувати рахунки на опалення взимку — енергоефективні вікна. Сучасні технології також дозволяють не просто встановити пластикове вікно, але і вмонтувати його в систему «Розумний будинок» із можливістю дистанційного керування зі смартфона, налаштуванням автоматичного провітрювання, обладнання датчиком CO2 й безліччю інших функцій, завдяки яким до вашої затишної квартири кортітиме повертатися знову і знову. Щоби не бути голослівними, зняли спеціальне відео з демонстрацією можливостей нового рішення від партнерів VEKA «Smart Вікно»:


Повертатися додому захочеться в тому числі й через дизайн, що тішить око. Можливість вибору будь-якого відтінку ламінації з широкої кольорової гами VEKA дозволить гармонійно вписати готове вікно як в інтер’єр, так і в зовнішній вигляд будівлі. Особливо важливим це може виявитися при необхідності зберегти історичний вигляд будинку, у тому числі й багатоквартирного, у якому ви з якихось причин здійснюєте заміну вікон на сучасні металопластикові. А внутрішні й зовнішні декоративні шпроси, які візуально розділяють склопакет, додадуть вашим вікнам унікальності та зроблять кожне рішення особливим. Навіть дизайн самого профілю може зробити свій внесок у загальне сприйняття оселі завдяки індивідуальності: наприклад, запуск 2020 року від VEKA — профільна система VEKA TOPLINE — вже привернув пильну увагу дизайнерів і архітекторів завдяки скошеним граням на лініях вигинів рами, а також гармонії напівсумісної стулки.

TOPLINE - індивідуальність в усьому

Партнери VEKA, маючи досвід у вирішення різних питань, пов’язаних із виготовленням і встановленням як популярних, так і індивідуальних рішень, із задоволенням проконсультують вас і підберуть оптимальний варіант вікон саме для вашої квартири. Шукайте найближчого представника VEKA у своєму населеному пункті або ж залишайте заявку на прорахунок і зворотний дзвінок на офіційному сайті компанії.

Ще статті про пластиковi вiкна