Фигура 7 копия 4 call phone-call Untitled-1
Київ

Головний офіс та завод

Вибираємо ПВХ профіль для вікон

22 травня 2019

Вибираємо ПВХ профіль для віконЩоб вікна надійно захищали від холоду та спеки, а також забезпечували гарну шумоізоляцію, необхідно приділити пильну увагу вибору всіх складових віконної конструкції: склопакету, фурнітурі, ущільнювачам, а також уважно підійти до питання вибору ПВХ-профіля. 

На жаль, сьогодні на ринку представлено досить багато конструкцій, якість яких не відповідає навіть мінімальним вимогам з точки зору надійності та функціональності. До того ж, для людини, яка не розбирається в конструктивних особливостях профілів, всі вони будуть здаватися однаковими. Як же визначити, які характеристики є важливими, а які придумали спритні маркетологи в гонитві за заробітком? Давайте розберемо, як пересічному споживачеві оцінити всі фактори.

Як переконатися в якості профілів?

Наявність сертифікатів незалежних оціночних компаній є дуже важливим показником надійності віконних профілів. Перш, ніж придбати конструкції, переконайтеся, що їх виробник має в портфелі сертифікат DIN ISO 9001: 2000. Цей документ підтверджує, що компанія має ефективну систему управління якістю продукції. Даний міжнародний сертифікат також видається лише за підсумками перевірки кожному підприємству окремо.

Коли ширше — значить краще?

Монтажна ширина профілю — характеристика, на яку потрібно звертати увагу при виборі вікон, оскільки встановлюватися вони можуть в абсолютно різних приміщеннях. Головне — вибрати надійну компанію-виробника, таку як компанія VEKA.

Ширина профілю залежить від призначення віконної конструкції. Більш вузький трикамерний профіль з монтажною шириною 58 мм не означає гірше, він просто призначений для простого вікна, в яке встановлюється однокамерний склопакет.

Вибираємо ПВХ профіль для вікон

На відміну від вузьких профілів є і широкі, семикамерні, з монтажною шириною 82 мм. У вікна з такого профілю можна встановити більш широкий, до 52 мм, двокамерний склопакет з додатковими енергозберігаючими функціями та триконтурним ущільненням. А система Artline, що має монтажну ширину також 82 мм, дозволяє встановити склопакет до 60 мм. У вікон з такого профілю найбільш високий клас енергоефективності, встановлюють їх переважно в приватних будинках.

Вибираємо ПВХ профіль для вікон

Найоптимальнішою шириною для вікон в міських квартирах вважається профіль 70 мм з двокамерним склопакетом, з товщиною до 42 мм. А якщо встановити антирезонансний склопакет і скло-триплекс, то вікно стане надійним захистом від шуму і злому.

Профілі 58 мм — універсальний варіант?

58 мм — це не випадкова цифра. Саме таку монтажну ширину мали перші конструкції, які почали виготовлятися в Німеччині в середині 50-х. Справа в тому, що вони покликані були замінити дерев'яні рами, і саме такі розміри виявилися оптимальними з технологічної точки зору. Ширини в 58 мм на той момент було достатньо, щоб забезпечити хорошу тепло- і звукоізоляцію приміщень в різних кліматичних зонах, а також реалізувати більшість будівельних проектів.

Компанія VEKA пропонує покупцям систему Euroline: маючи ширину 58 мм, ці профілі відрізняються чудовою якістю та надійністю, за що користуються популярністю у покупців з усього світу.

Ця система призначена переважно для простих вікон. При установці однокамерного склопакета, такі вікна цілком підійдуть для дачного будиночка або для нежитлового приміщення. Якщо ж будуть потрібні вікна з підвищеною тепло- і звукоізоляцією, то в цьому випадку необхідним буде двокамерний склопакет із заповненням аргоном і енергозберігаючим склом. Але для цих цілей є більш широкі профілі.

Профілі 70 мм — золота середина для жителів холодних регіонів

Починаючи з середини 80-х на ринку з'явилися перші профілі з істотно збільшеною в порівнянні з класичним варіантом монтажною шириною — 70 мм. Вони дозволяли виготовляти вікна з підвищеними теплофізичними характеристиками завдяки використанню склопакетів, які мають велику ширину. Такі конструкції оптимальним чином підходять для будинків, розташованих в галасливих місцях (біля доріг, в центрі міста) або в регіонах з найбільш суворими кліматичними умовами.

Вибираємо ПВХ профіль для вікон

Лінійка VEKA включає чотири профільні системи шириною 70 мм

  1. Softline — одна з найбільш універсальних систем, яка використовується для скління житлових, офісних, дачних та інших приміщень;
  2. Topline — це шестикамерна система з покращеними енерго- і звукоізоляційними характеристиками, система, яка зробить ваші вікна по-справжньому теплими, а будинок затишним;
  3. Swingline — цю систему відрізняє елегантний округлений зовнішній контур, вона призначена для стандартних вікон, балконних дверей, фасадів;
  4. Proline — бюджетний варіант Softline з установкою різних склопакетів: звичайних, енергозберігаючих, спеціальних, шумозахисних. Використовується для виготовлення балконних дверей, віконних систем з підвищеним рівнем безпеки, фасадів.

Профілі 82 мм - максимальний захист

Унікальною розробкою компанії VEKA стали профілі шириною 82 мм, що дозволяють монтувати склопакети, які мають товщину до 52 мм. До них відноситься профільна система SOFTLINE 82. На базі цієї системи можна виготовити енергоефективні вікна, що відповідають сучасним вимогам в області енергозбереження. Встановлені двокамерні енергоефективні склопакети з інноваційним напиленням будуть сприяти утриманню тепла взимку, що значно заощадить кошти на опалення. Напилення невидимо для людського ока, але прекрасно пропускає в приміщення видиму частину сонячного спектра. Завдяки встановленню в таких вікнах «теплої рамки», яка має меншу теплопровідність на відміну від алюмінієвої, за вікном не утворюється полій і значно знижений ризик випадання конденсату. 

І ще одна розробка компанії — профільна система ARTLINE, з можливістю установки склопакета 60 мм. Вікна з профілю VEKA ARTLINE — це красиві сучасні вікна, які розроблялися з урахуванням наймодніших архітектурних трендів, які вимагають від фасаду будівель легкого, повітряного звучання.

Вибираємо ПВХ профіль для вікон

Конструкції з профільних систем, шириною 82 мм, характеризуються високими енергозберігаючими характеристиками і забезпечують максимально можливі звуко- і теплоізоляцію.

На що впливає кількість камер?

Ще одна характеристика профілів, по якій люблять оцінювати їх якість менеджери, які продають вікна компаній, — кількість камер. Вони являють собою порожнини, наповнені повітрям і відокремлені один від одного вертикальними перегородками. Зазвичай їх як мінімум три:

  • передня — служить для водовідведення;
  • центральна — в ній розміщений армуючий підсилювач;
  • задня — необхідна для закріплення фурнітури і створення додаткової ізоляції (перешкоджає проникненню холоду з попередніх камер в приміщення).

Профілі, що мають 58 мм в ширину, традиційно діляться на 3 камери, 70-мм системи — 4-5. При цьому потрібно зазначити, що «нарощування» камер без одночасного збільшення ширини профілю не має ніякого сенсу і не додає вікну додаткових ізолюючих властивостей. Зазвичай виробники виготовляють подібні конструкції виключно в рекламних цілях: щоб їх продукт відрізнявся від конкурентів.

Що змінює більша або менша монтажна ширина? Фахівці ділять всі профілі на дві групи: 58-64 мм і 70-76 мм. Усередині них у всіх профілів будуть абсолютно однакові теплотехнічні характеристики. Таким чином, «додаткові» міліметри в більшості випадків — просто маркетинговий хід

А на що впливає кількість камер? Як ми вже говорили вище, при збереженні монтажної ширини збільшення числа камер абсолютно безглуздо, і ізолюючі властивості профілю шириною 74 мм з 6 камерами будуть точнісінько, як і у профілю на 70 мм з 5 камерами.

Які характеристики профілів дійсно важливі для покупців?

Йдучи на поводі у маркетологів, які заманюють клієнтів красивими фразами про кількість камер і ширину профілів, покупці не беруть до уваги по-справжньому важливі деталі. Так, на ринку сьогодні дуже багато «об'єктних» профілів, що мають клас «B», причому роблять їх навіть німецькі компанії. Вони багато в чому відрізняються від «А» класу, зокрема:

  • гірше тримають форму;
  • їх кутові з'єднання — слабкі, а фурнітура вимагає регулярного регулювання;
  • мають менший термін служби.

Купуйте якісні вікна від перевірених виробників — компаній-партнерів VEKA в вашому регіоні, і вони прослужать вам довгі роки, надійно оберігаючи від холоду, шуму і спроб проникнень!

Ще статті про профілі VEKA